• Vine Zana Maseluta! Cum te pregatesti?

    Vine Zana Maseluta! Cum te pregatesti?

    Copilul tau a crescut si nu mai e un bebelus. Se pregateste de momentul in care dintii de lapte vor fi inlocuiti de cei definitivi. A auzit deja de la colegi povestea Zanei Maseluta si in fiecare zi verifica daca nu cumva i se clatina un dintisor. Apoi, cand acestia incep sa dea semne ca sunt pe cale sa  cada, este de-a dreptul entuziasmat si nerabdator. Cum gestionezi aceasta situatie?


    In primul rand, este bine sa incepi sa vorbesti cu micutul tau cat mai din vreme despre ce urmeaza sa se intample. Este important sa inteleaga ca, dincolo de partea amuzanta si de cadouri, procesul schimbarii dintilor este unul care tine de sanatate si, de aceea, este important sa nu incerce sa-l grabeasca. Trebuie convins sa aiba rabdare si sa nu forteze vreun dintisor sa se miste sau sa pice mai devreme decat este, in mod natural, programat sa faca acest lucru. O vizita la dentist si o discutie cu stomatologul sunt idei foarte bune de pus in aplicare in aceasta perioada, pentru ca specialistul ii va aduce argumentele cele mai bune pentru a traversa acest proces fara sa pericliteze felul in care i se va schimba dentitia. De asemenea, asigura-te ca isi continua rutina de igiena la fel de serios ca si pana acum, dar cu un periaj mai delicat in zonele in care dintii deja au inceput sa se miste.

    In cazul in care ii este teama de ceea ce urmeaza sa se intample, povesteste-i despre experienta ta de cand erai copil si asigura-l ca nu este nimic dureros in acest proces, daca el este lasat sa isi urmeze cursul normal. Explica-i ca absolut toata lumea trece prin aceasta etapa, pentru ca asa ajungem sa avem dinti puternici la maturitate. Nu are nici cel mai mic motiv sa se lase necajit in cazul in care vreun adult cu simtul umorului mai ciudat incepe sa faca glume pe seama lui, pentru ca si acel adult a suferit aceleasi schimbari, la vremea sa.

    Cat despre Zana Maseluta, este bine sa stie din vreme ce recompensa asteapta copilul in schimbul dintelui, astfel incat sa se poata pregati pentru momentul in care va gasi sub perna primul dintisor de lapte cazut 😃.

  • Articole similare