• Sfaturi de baza pentru ingrijirea plantelor de apartament

    Sfaturi de baza pentru ingrijirea plantelor de apartament

    Nu ai fost vreodata o specialista in privinta florilor, insa tocmai ai primit un ghiveci cu o planta superba sau simti chiar tu nevoia sa iti achizitionezi una, pentru a inveseli atmosfera in casa? In acelasi timp, vrei sa te asiguri ca ii oferi tot ce are nevoie pentru a se dezvolta cat mai frumos si a avea o viata lunga, in casa ta? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor.


    Daca planta despre care vorbim este una cu frunze multe, locul ei este la fereastra, in cea mai bine luminata zona a locuintei tale. Este vital sa primeasca cat mai mult din razele soarelui, pentru ca procesul de fotosinteza, cel prin care isi asigura sanatatea, sa fie indeplinit la un nivel optim. O poti uda atunci cand pamantul din ghiveci arata uscat si, din cand in cand, poti folosi un vaporizator cu apa si pentru frunze.

    Tine cont de faptul ca fiecare planta in parte are nevoie de o anumita cantitate de apa, asadar documenteaza-te despre nevoile specifice ale celei pe care o detii. Cauta pe internet articole despre floarea respectiva sau vorbeste cu specialisti in horticultura, pentru a avea raspunsuri precise.

    La sosirea primaverii, imbogateste pamantul din ghiveci cu substrante nutritive speciale, insa tot dupa o documentare amanuntita.

    Daca observi ca frunzele plantei incep sa devina lipicioase, este destul de posibil ca floarea ta sa fi fost infestata cu paraziti. Pentru operatiunea de deparazitare, apeleaza, de asemenea, la un specialist.

    Dupa primul an de viata, plantele tinere au nevoie de schimbarea pamantului din ghiveci. Pe masura ce inainteaza in varsta, aceasta operatiune se poate executa o data la doi ani. 

    Pentru ca a venit vorba de ghiveci, este foarte important sa te asiguri ca acesta ofera suficient spatiu pentru ca radacinile florii tale sa se dezvolte si sa ajunga la sursa de apa, indiferent daca o torni pe suprafata pamantului sau in vasul de dedesubt.

    O data pe luna, este bine sa afanezi pamantul din ghiveci, insa cu mare atentie, pentru a nu deranja radacinile plantei.

  • Articole similare