• Cum sa faci pregatirile de Craciun cat mai putin stresante pentru copilul tau

     



    Craciunul este, desigur, o perioada magica pentru copii. Cadourile, bradul, dulciurile, colindele, atmosfera de sarbatoare reprezinta unele dintre cele mai pretioase momente pe care si le va aminti toata viata. Perioada care precede aceasta sarbatoare poate deveni, insa, un factor de stres pentru cei mici. Toata familia este in febra pregatirilor pentru ca totul sa fie perfect in ziua cea mare, iar acest lucru poate crea situatii in care copiii se simt dezorientati sau chiar nervosi. Iata cum poti sa reduci stresul acestor zile si sa le faci cat mai placute pentru micutul tau:

     

    Ofera-i copilului tau multe imbratisari, atentie si apreciere. ÃŽn timpul sezonului aglomerat de Craciun, incerca sa ii acorzi atentie cat mai des posibil. Acest lucru il va ajuta sa se simta calm si in siguranta, in aceasta perioada incarcata.

     

    Pe cat posibil, pastreaza rutina de fiecare zi. Copilul se va simti mai linistit daca ii vor fi respectate orele normale de masa si de culcare. Unii copii nu raspund bine la schimbare. Poate fi de ajutor daca ii explici in avans ce lucruri vor fi diferite in timpul sarbatorilor de Craciun, de exemplu cine va veni in vizita si care este programul din aceste zile. Este important sa tii cont de faptul ca lipsa somnului poate afecta starea de spirit si comportamentul celui mic.

     

    ÃŽncearca sa eviti cumparaturile in orele aglomerate (situatia epidemiologica este un motiv suplomentar sa faci acest lucru), iar atunci cand mergi in magazine ia cu tine apa si o gustare sanatoasa pentru copil.  De asemenea, este o idee buna sa aiba la indemana o carte sau o mica jucarie, cu care se poate amuza in timpul sesiunii de cumparaturi.

     

    Straduieste-te sa creezi un echilibru intre timpul de distractie si timpul de liniste. Bebelusii si copiii nu pot face fata intotdeauna la prea multe experiente noi, senzatii, zgomote si activitati, astfel incat pot deveni suprastimulati sau stresati.

  • Articole similare