Spiritul sarbatorilor este deja aici si ne
face nerabdatori in asteptarea momentelor de bucurie care vor urma. Unul dintre
cele mai speciale este, desigur, sosirea lui Mos Craciun. Copiii isi doresc sa
fie asteptat cu cat mai multa ospitalitate, astfel incat Mosul sa fie rasplatit
cum se cuvine pentru generozitate. Iata o reteta de biscuiti aromati de casa, a
caror reteta a fost conceputa de chef Philippa Davis. Sunt perfecti pentru a fi
lasati pe o farfurioara in noaptea magica, dar, de asemenea, si pentru a se
bucura de ei intreaga familie. Dupa cum probabil stii deja, poti gasi toate
ingredientele necesare in magazinele cora.
Ingrediente:
100 g unt, la temperatura camerei
50 g zahar tos
½ lingurita de scortisoara macinata
½ lingurita de ghimbir macinat
150 g faina
1 lingura de faina de porumb
Pentru glazura
150 g zahar pudra, cernut
2-3 linguri suc de lamaie
Pentru decorare (toate propunerile sunt
optionale):
Sclipici comestibil
Paiete comestibile
Bile metalice comestibile
Glazura
Bomboane zdrobite
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
ÃŽntr-un castron, amestecati untul, zaharul,
scortisoara si ghimbirul timp de cateva minute pana compozitia devine usoara si
pufoasa. Folosind o lingura de lemn, amestecati faina si faina de porumb.
Amestecati pana cand compozitia seamana cu pesmetul, apoi formati cu mainile o
bila de aluat.
Pudrati usor suprafata de lucru si sucitorul
cu putina faina simpla si intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 5 mm.
Taiati aluatul cu ajutorul formelor de biscuiti, ruland din nou aluatul ramas
pe masura ce lucrati. ÃŽntindeti formele pe tavile de copt tapetate.
Coaceti timp de 14-16 minute, schimband locul
tavilor in cuptor la jumatatea intervalului
(pentru a va asigura ca biscuitii se gatesc uniform). Biscuitii trebuie sa fie
inca deschisi la culoare, dar copti. Se lasa pe tava sa se raceasca complet.
ÃŽntr-un castron mic amestecati zaharul pudra
cu 2 linguri de suc de lamaie, adaugand putin in plus daca amestecul este
foarte gros.
Odata ce biscuitii s-au racit, puneti glazura
peste fiecare biscuit si acoperiti cu decoratiunile comestibile alese.