• Biscuitii aromati de casa, cu care il vei astepta pe Mos Craciun


    Spiritul sarbatorilor este deja aici si ne face nerabdatori in asteptarea momentelor de bucurie care vor urma. Unul dintre cele mai speciale este, desigur, sosirea lui Mos Craciun. Copiii isi doresc sa fie asteptat cu cat mai multa ospitalitate, astfel incat Mosul sa fie rasplatit cum se cuvine pentru generozitate. Iata o reteta de biscuiti aromati de casa, a caror reteta a fost conceputa de chef Philippa Davis. Sunt perfecti pentru a fi lasati pe o farfurioara in noaptea magica, dar, de asemenea, si pentru a se bucura de ei intreaga familie. Dupa cum probabil stii deja, poti gasi toate ingredientele necesare in magazinele cora.

     

    Ingrediente:

     

    100 g unt, la temperatura camerei

    50 g zahar tos

    ½ lingurita de scortisoara macinata

    ½ lingurita de ghimbir macinat

    150 g faina

    1 lingura de faina de porumb

     

    Pentru glazura

    150 g zahar pudra, cernut

    2-3 linguri suc de lamaie

     

    Pentru decorare (toate propunerile sunt optionale):

    Sclipici comestibil

    Paiete comestibile

    Bile metalice comestibile

    Glazura

    Bomboane zdrobite

     

    Preparare:

    Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

     

    Într-un castron, amestecati untul, zaharul, scortisoara si ghimbirul timp de cateva minute pana compozitia devine usoara si pufoasa. Folosind o lingura de lemn, amestecati faina si faina de porumb. Amestecati pana cand compozitia seamana cu pesmetul, apoi formati cu mainile o bila de aluat.

     

    Pudrati usor suprafata de lucru si sucitorul cu putina faina simpla si intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 5 mm. Taiati aluatul cu ajutorul formelor de biscuiti, ruland din nou aluatul ramas pe masura ce lucrati. Întindeti formele pe tavile de copt tapetate.

     

    Coaceti timp de 14-16 minute, schimband locul tavilor in cuptor  la jumatatea intervalului (pentru a va asigura ca biscuitii se gatesc uniform). Biscuitii trebuie sa fie inca deschisi la culoare, dar copti. Se lasa pe tava sa se raceasca complet.

     

    Într-un castron mic amestecati zaharul pudra cu 2 linguri de suc de lamaie, adaugand putin in plus daca amestecul este foarte gros.

     

    Odata ce biscuitii s-au racit, puneti glazura peste fiecare biscuit si acoperiti cu decoratiunile comestibile alese.

  • Articole similare