• Cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania - cand incep si ce ofera

     

    Dupa doi ani de restrictii, targurile de Craciun au revenit mai puternic decat oricand. In marile orase ale Romaniei, ele au fost deja inaugurate si ne asteapta cu multa veselie, propuneri de cadouri, mancaruri delicioase si momente artistice. Iata cele mai mari targuri de Craciun, din care il poti alege pe cel care se afla cel mai aproape de tine sau pe care le poti lua in considerare ca destinatii pentru vacanta de iarna.

     

    In Bucuresti, Targul de Craciun organizat de Primaria Capitalei se desfasoara, in acest an, intre 20 noiembrie si 26 decembrie in Piata Constitutiei. Printre atractiile editiei din acest an sunt concertele live, Casuta lui Mos Craciun, patinoarul, caruselul si roata panoramica.

     

    Tot in Bucuresti se desfasoara si „West Side Christmas Market”, Targul de Craciun din sectorul 6 al Capitalei, organizat de primaria de sector in parteneriat o companie privata. O roata inalta de 33 de metri si un patinoar de 660 de metri patrati fac parte dintre atractiile acestui eveniment.

     

    La Sibiu, editia cu numarul 15 a Targului de Craciun se va desfasura in perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.

     

    Organizatorii au anuntat ca numerosi expozanti vor fi prezenti in Piata Mare din Sibiu pentru a oferi experiente placute vizitatorilor, iar pentru cei mici au fost pregatite diverse atractii printre care se numara Atelierul lui Mos Craciun si patinoarul in aer liber.

     

    Targul de Craciun din Craiova a fost primul care si-a deschis portile anul acesta, inca de pe 11 noiembrie. El se desfasoara pana pe 8 ianuarie 2023 in cinci piete din oras: Piata Mihai Viteazul, Piata Regele Ferdinand si Regina Maria – Doljana, Piata Fratii Buzesti, Piata William Shakespeare – Teatrul National si Parculetul Sfantul Dumitru. Oaspetii sunt asteptati de organizatori cu  mai multe casute de poveste, cu bunatati alese si decoratiuni, dar si cu un brad inalt de peste 20 de metri, impodobit cu mii de beculete.

     

    La Iasi, spatiul dedicat sarbatorilor a fost inaugurat pe 1 Decembrie. Targul de Craciun si parcul de distractii isi asteapta vizitatorii in zona centrala a orasului. Conform organizatorilor, punctele principale de atractie sunt reprezentate de zona pietonala a bulevardului Åžtefan cel Mare si Sfant, unde vor fi montate si doua tuneluri din cetina cu instalatii luminoase, si Piata Unirii, deasupra careia este deja montata o plasa luminoasa.

     

    La Brasov, pe 30 noiembrie, si-a deschis portile cel mai mare Targ de Craciun pe care orasul l-a avut pana acum. Acesta are 60 de casute cu bunatati, mestesuguri si artizanat. Printre deliciile de care vizitatorii se pot bucura se numara placinte coapte pe lespede, castane coapte, jumari si untura pe paine, caltabosi si carnati, ceai, vin si tuica fiarta, turta dulce.

  • Articole similare