• Superstitiile de Revelion, o traditie internationala

     


    In noaptea dintre ani, ne gandim cu emotie la anul care a trecut si cu speranta la cel care urmeaza. In acelasi timp, cu totii am auzit de superstitiile care au devenit o traditie adeseori simpatica si, uneori, fac acest moment, chiar mai palpitant. Indiferent daca crezi in ele sau doar te amuza, merita sa cunosti cateva dintre cele mai populare superstitii care au depasit frontierele si au ajuns la oameni din toata lumea. Te sfatuim sa nu le iei prea tare in serios, insa le poti transforma intr-un subiect de conversatie interesanta cu prietenii tai, chiar in aceasta noapte speciala:

     

         Sarutul de la miezul noptii - Persoana pe care o saruti la ora 00:00 va fi iubirea ta pe tot parcursul vietii.

         Sa mananci 12 boabe de struguri imediat cum intri in 2023, fiecare dintre ele menita sa iti aduca noroc in cate o luna a anului.

         Pentru a avea prosperitate in noul an, sa ai bani in buzunar sau in portofel.

         Sa deschizi usile si/sau ferestrele la miezul noptii, pentru a trimite afara anul vechi si spiritele rele.

      In America Latina, se crede ca daca tii la vedere o valiza si o plimbi prin camera din cand in cand, vei atrage un an plin de aventura si calatorii.

         Daca te-ai intrebat vreodata de ce oamenii obisnuiesc sa intampine noul an cu cat mai mult zgomot, trebuie sa stii ca e mai mult decat o explozie de bucurie, care, uneori, poate deveni prea mult pentru urechile noastre. In foarte multe locuri de pe glob, exista credinta ca zgomotele rasunatoare alunga spiritele rele din preajma noului an.

         Ai auzit, cu siguranta, si de superstitia conform careia in noaptea de Revelion este bine sa porti lenjerie rosie. Trebuie sa stii ca aceasta credinta isi are originea in America Latina si la baza ei sta speranta ca, in acest fel, vei avea parte de dragoste si pasiune in anul urmator.

         Unele traditii nasc pareri diametral opusa. In unele zone ale planetei, oamenii cred ca e bine sa faci curatenie in casa de Anul Nou, pentru a avea parte de o gospodarie imbelsugata. In alte regiuni, dimpotriva, ”regula” spune sa nu faci absolut nimic de Revelion, pentru ca, daca vei face curatenie si vei duce gunoiul, in acest fel iti vei arunca si prosperitatea din anul urmator.

  • Articole similare