Traditia spune ca masa de Anul Nou trebuie sa
fie cat mai imbelsugata posibil, dar si cat mai sofisticata. Este momentul in
care ne bucuram cu prietenii de atmosfera de sarbatoare, in care impartasim
sperante si emotii, dar ne si delectam cu cele mai interesante preparate
culinare. Iti propunem un desert usor de preparat si perfect pentru a incheia
acest festin, dupa o reteta conceputa de chef Nadiya Hussain, specialista in
arta dulciurilor.
Daca iti lipseste vreunul dintre ingrediente
sau mai multe, te asteptam in magazinele cora, unde le vei gasi in mai multe
sortimente de cea mai buna calitate.
Ingrediente:
200 g/7 oz crema de ciocolata tip Nutella, cu
alune de padure
50 ml lapte gras
600 ml smantana cu continut ridicat de grasime
1 lingura de faina de porumb
3 linguri de zahar pudra
100 g alune prajite tocate
frisca pentru servire (optional)
cacao pudra, pentru decorat (optional)
Preparare:
Puneti crema de ciocolata cu alune intr-un
castron, impreuna cu laptele, si incalziti la cuptorul cu microunde in secvente
de cate 10 secunde, pana cand amestecul devine curgator si vascos, dar nu
fierbinte. Se da deoparte la racit.
Puneti smantana intr-un castron mare cu faina
de porumb si zaharul pudra si incepeti sa bateti. De indata ce amestecul incepe
sa se ingroase, turnati amestecul din crema de ciocolata si lapte si continuati
sa bateti pana cand se formeaza o spuma care formeaza varfuri tari cand telul
este scos din bol.
Pastrati o lingura de alune pentru decorare,
apoi turnati-le pe celelalte intr-un vas de servire sau in cupe individuale.
Peste ele, puneti spuma pe care ati realizat-o.
Se serveste cu frisca daca se doreste, cu
alunele pastrate deasupra si un praf optional de cacao pudra.