• Spuma de ciocolata cu alune, un desert perfect pentru Revelion



    Traditia spune ca masa de Anul Nou trebuie sa fie cat mai imbelsugata posibil, dar si cat mai sofisticata. Este momentul in care ne bucuram cu prietenii de atmosfera de sarbatoare, in care impartasim sperante si emotii, dar ne si delectam cu cele mai interesante preparate culinare. Iti propunem un desert usor de preparat si perfect pentru a incheia acest festin, dupa o reteta conceputa de chef Nadiya Hussain, specialista in arta dulciurilor.

    Daca iti lipseste vreunul dintre ingrediente sau mai multe, te asteptam in magazinele cora, unde le vei gasi in mai multe sortimente de cea mai buna calitate.

     

    Ingrediente:

    200 g/7 oz crema de ciocolata tip Nutella, cu alune de padure

    50 ml lapte gras

    600 ml smantana cu continut ridicat de grasime

    1 lingura de faina de porumb

    3 linguri de zahar pudra

    100 g alune prajite tocate

    frisca pentru servire (optional)

    cacao pudra, pentru decorat (optional)

     

    Preparare:

    Puneti crema de ciocolata cu alune intr-un castron, impreuna cu laptele, si incalziti la cuptorul cu microunde in secvente de cate 10 secunde, pana cand amestecul devine curgator si vascos, dar nu fierbinte. Se da deoparte la racit.

     

    Puneti smantana intr-un castron mare cu faina de porumb si zaharul pudra si incepeti sa bateti. De indata ce amestecul incepe sa se ingroase, turnati amestecul din crema de ciocolata si lapte si continuati sa bateti pana cand se formeaza o spuma care formeaza varfuri tari cand telul este scos din bol.

     

    Pastrati o lingura de alune pentru decorare, apoi turnati-le pe celelalte intr-un vas de servire sau in cupe individuale. Peste ele, puneti spuma pe care ati realizat-o.

     

    Se serveste cu frisca daca se doreste, cu alunele pastrate deasupra si un praf optional de cacao pudra.

  • Articole similare