Cu totii avem uneori pofta de dulce, insa ne-o
infranam pentru ca nu vrem sa ne ingrasam sau nu vrem sa mancam ceva ce
consideram ca nu este sanatos. Cu toate acestea, ori de cate ori ne restrictionam
organismul, acesta sufera. O alternativa este de a pregati un dulce care sa fie
cat mai light, mai sarac in zahar si grasimi, combinatia care este
raspunzatoare de luarea in greutate. Noi va propunem o reteta bazata pe fructe
dulci, si anume banane, fara zagar adaugat si fara grasimi. Va garantam o
banana bread extrem de aromata, care va va asigura confortul mental ca veti
consuma un dulce sanatos. Si acum, ingredientele:
Pentru 1 forma de chec:
― 4 banane coapte
― 20 g nuci
pecan sau nuci obisnuite in bucati
― 150 g migdale
prajite si macinate
― 125 g faina pentru prajituri
― 1 lingurita praf de copt
― 1 lingurita bicarbonat de sodiu
― 2 lingurite otet de mere
― 55 ml apa dintr-o conserva de
naut
― 190 ml sirop
de artar
― 1 lingurita scortisoara
― 1 varf de sare
Cuptorul se incalzeste la 170 de grade si se
pregateste cu hartie de copt o forma de chec.
Intr-un blender se mixeaza bananele, se adauga
ingredientele uscate (faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul,
scortisoara si sarea) si se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna
ingredientele umede (zeama din conserva de naut, otetul de mere, siropul de
artar) si se amesteca din nou pana se formeaza un aluat moale.
Aluatul se aseaza in forma si pe deasupra se
presara nucile pecan sau nucile obisnuite. Se coace pentru 45-50 de minute,
pana cand o scobitoare iese curata din aluat. Se lasa la racit pentru cel putin
30 de minute.