• Banana bread, fara zahar, fara oua si fara unt. Un dulce sanatos si ingenios

     


    Cu totii avem uneori pofta de dulce, insa ne-o infranam pentru ca nu vrem sa ne ingrasam sau nu vrem sa mancam ceva ce consideram ca nu este sanatos. Cu toate acestea, ori de cate ori ne restrictionam organismul, acesta sufera. O alternativa este de a pregati un dulce care sa fie cat mai light, mai sarac in zahar si grasimi, combinatia care este raspunzatoare de luarea in greutate. Noi va propunem o reteta bazata pe fructe dulci, si anume banane, fara zagar adaugat si fara grasimi. Va garantam o banana bread extrem de aromata, care va va asigura confortul mental ca veti consuma un dulce sanatos. Si acum, ingredientele:

     

    Pentru 1 forma de chec:

          4 banane coapte

          20 g nuci pecan sau nuci obisnuite in bucati

          150 g migdale prajite si macinate

          125 g faina pentru prajituri

          1 lingurita praf de copt

          1 lingurita bicarbonat de sodiu

          2 lingurite otet de mere

          55 ml apa dintr-o conserva de naut

          190 ml sirop de artar

          1 lingurita scortisoara

          1 varf de sare

     

    Cuptorul se incalzeste la 170 de grade si se pregateste cu hartie de copt o forma de chec.

    Intr-un blender se mixeaza bananele, se adauga ingredientele uscate (faina, migdalele, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea) si se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna ingredientele umede (zeama din conserva de naut, otetul de mere, siropul de artar) si se amesteca din nou pana se formeaza un aluat moale.

     

    Aluatul se aseaza in forma si pe deasupra se presara nucile pecan sau nucile obisnuite. Se coace pentru 45-50 de minute, pana cand o scobitoare iese curata din aluat. Se lasa la racit pentru cel putin 30 de minute.

  • Articole similare