• Vine primavara ! Ce locuri cu mult verde si natura poti vizita in Bucuresti

    Nu-i asa ca si voi abia asteptati zilele insorite de primavara in care sa iesiti in parcuri si sa va bucurati de aerul proaspat? Din fericire, Bucurestiul are cateva locuri in care natura este luxurianta si unde iti poti petrece un timp liber memorabil. Recomandarile noastre cuprind cateva gradini, sere si locuri mai putin cunoscute:

     

    Delta Vacaresti sau Parcul Natural Vacaresti este cel mai salbatic loc pe care il poti gasi foarte aproape de centrul orasului. Formata pe ceea ce ar fi trebuit sa fie un lac din sistemul hidrologic al Bucurestiului, delta care a evoluat in mod natural si necontrolat este casa pentru zeci de specii de pasari si animale salbatice. Veti putea adminira pe insulele de apa formate, pasari precum egretele, lisitele, lebedele, cormoranii sau pescarusii. Vidrele sunt si ele printre animalele de apa pe care le poti intalni in plimbarile tale. In cazul in care veti dori sa aflati mai multe despre locul pe care il vizitati, va puteti alatura unuia dintre tururile ghidate organizate de administratorii Parcului Natural Vacaresti. Locul este ideal pentru iubitorii de natura si pentru familii cu copii. Cei din urma vor avea multe de vazut si invatat intr-un loc unde natura si-a reintrat in drepturi.

     

    Gradina Botanica. Intemeiata in 1860 de catre Carol Davila si stramutata in locul actual de catre botanistul Dimitrie Brandza si peisagistul belgian Lous Fuchs, Gradina Botanica din Bucuresti are nenumarate puncte de atractie. Printre acestea, vestitele sere pe care le gasim in pavilionul central, aranjate ca un colt de padure tropicala, cu multe plante exotice. Avand o suprafata de 18,2 ha, Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” este organizata in sectoare exterioare specifice (exemple: Decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei, Rosarium Iridarium, Taxonomic, Flora Asiei, Plante utile) si sectoare interioare (Serele, Herbarium, Biblioteca, Centrul de educatie ecologica). In ultimii ani au fost dezvoltate noi sectoare: Gradina Bunicii – o gradina traditionala taraneasca, Gradina copiilor, Gradina cu carti.

     

    Serele din Parcul Drumul Taberei. Aceste sere se pot vizita gratuit, intre anumite ore, iar vizita este insotita de un ghid. Serele sunt formate din sapte corpuri separate, fiecare avand micro-climate specifice: tropical, mediteranean, desertic, ecuatorial. Serele au peste 300 de exponate, multe dintre plante avand si fructe. Dupa vizita la sere, puteti ramane in parc pentru o plimbare sau chiar pentru o partida de tenis de camp sau de masa. Desi micut, parcul are foarte multe puncte de atractie si este ideal pentru picnic sau jocuri pe iarba cu familia.

     

    Gradina Eden. Chiar pe Calea Victoriei, in spatele Palatului Stirbei, se afla o adevarata jungla urbana transformata intr-o imensa gradina de vara. Un loc boem, tineresc si relaxat, in care iti poti petrece dupa-amiezile sau serile.

     

  • Articole similare