• Cand faci bine la intamplare, nu e doar o intamplare


    Intr-o lume care, de multe ori, ne testeaza capacitatea de empatie si de a ne oferi ajutorul, sa ramanem buni cu ceilalti este un exercitiu de umanitate mai necesar decat oricand. Binele are o capacitate fantastica de a se intoarce catre cel care il face, ne hraneste sufletul si ne ajuta sa devenim mai increzatori in valorile frumoase ale societatii.

    Cea mai frumoasa forma de bunatate este cea neconditionata si cea pe care o oferim fara sa avem asteptari de reciprocitate, iar exemplul perfect este atunci cand ajutam o persoana fara sa o cunoastem si chiar la intamplare.

    In SUA si Noua Zeelanda exista chiar o sarbatoare dedicata actelor intamplatoare de bunatrate: ”Random Acts of Kindness Day”, care se celebreaza in Statele Unite pe 17 februarie, poate fi pentru oricare dintre noi o ocazie de a ne aminti ca hazardul poate fi si o sansa: aceea de a-i oferi unui om un sprijin la care nu se astepta, de la o persoana necunoscuta cu care, poate, nu se va intalni niciodata. Insa efectul acelui bine este cat se poate de real si ii leaga pe cei doi oameni pentru totdeauna.

    Daca vrei si tu sa faci acest exercitiu, iata cateva acte intamplatoare de bunatate pe care le poti pune in practica, sugerate de publicatia Sign Up Genius:

     

         Fa un compliment neasteptat unei persoane pe care abia ai intalnit-o

         Lasa pe cineva sa treaca in fata ta la coada, la cumparaturi.

         Redu viteza, astfel incat cineva sa poata sa treaca in fata ta in trafic sau sa intre in coloana.

         Lasa pe altcineva sa ocupe acel loc de parcare pe care l-ai gasit usor.

         Ofera cuiva locul tau intr-un autobuz sau metrou aglomerat.

         Cumpara o masa calda pentru cineva care are nevoie.

         Ajuta pe cineva sa-si duca pungile de cumparaturi la masina, daca, atunci cand iesiti impreuna dintr-un magazin, observi ca ii este greu.

         Opreste-te pentru a ajuta pe cineva care pare dezorientat pe strada.

         Spune-i ceva incurajator unui parinte care se straduieste sa isi linisteasca copiii mici, care sunt agitati intr-un restaurant sau intr-un magazin

  • Articole similare