• Cum sa faci cumparaturi destepte


    Toata lumea vrea sa iasa in castig atunci cand face cumparaturi. Insa, pentru asta, cel mai simplu mod de a salva bani si a te bucura de ceea ce cumperi, este de a planifica bine cumparaturile. Asadar, inainte de a merge la cumparaturi, incearca sa faci urmatoarele lucruri :

    Planifica mesele in avans pe o saptamana. Acest exercitiu simplu te va ajuta sa ai o imagine cat mai clara asupra necesarului de alimente de care ai nevoie. Noteaza-ti ingredientele pe o lista si verifica pe care dintre ele le ai in camara sau frigider si pe care ai nevoie sa le cumperi.

    Inventariaza necesarul de produse non-food de care ai nevoie. Este foarte important sa stii ce produse exista la tine in casa si ce produse nu mai ai si de care este absoluta nevoie. In acest mod, cand vei ajunge in magazine, nu vei mai fi tentat sa cumperi ceea ce deja ai. Cu alte cuvinte, privilegiaza ceea ce este necesar in fata rasfatului.

    Descarca o aplicatie sau tine o evidenta electronica a listei de cumparaturi. In cazul in care nu stiai, aplicatia cora este un adevarat ajutor la cumparaturi, aceasta permitandu-ti sa iti faci lista cu produsele favorite sau sa verifici electronic pretul unui produs.  

    Compara marcile si preturile. O alta tactica la care poti recurge pentru a te incadra in buget este de a compara mereu preturile si calitatea produselor pe care le cumperi. Chiar daca esti fanul unei marci anume, incearca sa ramai deschis si sa investighezi mereu la raft si alte posibile alegeri.

    Cumpara cumpatat. Foarte multi dintre noi avem tendinta de a cumpara mai mult decat avem nevoie. Asta este valabil in special pentru legume si fructe, care de multe ori ajung sa mucegaiasca in frigider. Pentru a evita aceasta risipa alimentara si de bani, incearca sa pui pe lista cantitatile exacte de care ai nevoie si sa nu te abati de la ele odata ce ai ajuns in magazin.

    Profita de reduceri si oferte. O modalitate interesanta de a economisi este de a urmari si de a profita de ofertele magazinului unde iti faci cumparaturile. In ceea ce priveste magazinele cora, ofertele sunt usor de urmarit cu ajutorul aplicatiei sau a cardului de fidelitate.

    Cumpara cantitatea, nu ambalajul. De foarte multe ori, un produs frumos ambalat va costa mult mai mult decat unul fara ambalaj. De aceea, ca referinta in decizia de cumparare ar trebui sa ramana pretul la kilogram, nu cantitatea de ambalaj. Ca si principiu, mai bine alegi un produs vrac decat unul supra ambalat in cazul in care nu iti permiti sa cumperi produse cu ambalaje sustenabile.

  • Articole similare