• Mizeaza pe proaspat!

     


    Medici sau specialisti in nutritie, cu totii ne recomanda sa avem o alimentatie bazata pe alimente proaspete intr-o proportie de peste 80%. Daca in sezonul cald acest lucru este relativ usor de realizat, datorita abundentei de legume si fructe produse local, aceasta recomandare este mai greu de respectat in lunile de iarna. Cu toate acestea, exista un principiu pe care il putem aplica in sezonul rece si care ne va conduce spre o alimentatie sanatoasa, bazata pe produse proaspete. Este vorba despre sezonalitate, un aspect de care am uitat majoritatea dintre noi odata cu industrializarea puternica a sectorului alimentar.  

     

    Asadar, atunci cand iti faci lista de cumparaturi si te gandesti la meniul saptamanal, incearca sa pornesti de la oferta de sezon in materie de legume si fructe din tara ta. Spre exemplu, este evident ca in lunile de iarna, legumele locale pe care le poti gasi in magazine sunt in special radacinoase si unele leguminoase: morcovi, telina, sfecla, pastarnac, patrunjel, cartofi, fasole uscata. De asemenea, verdeturile precum patrunjelul, mararul, leusteanul pot fi produse in serele fermierilor romani. Varza alba sau salata verde neambalata ar putea si ele sa fie din productia locala. La toate acestea se adauga dovleacul, merele, perele, gutuile, care sunt mai rezistente si pot fi stocate in depozite din productia locala. Chiar daca ti se pare destul de restrictiv sa gatesti doar cu produse sezoniere, propune-ti ca macar o saptamana pe luna sa faci asta. Vei constata cel mai probabil ca plaja de combinatii pe care le poti face nu este chiar atat de mica si vei avea satisfactia de a manca in acord cu ritmul naturii, produse proaspete si curate, aduse de aproape, contribuind astfel la un mediu mai putin poluat si la o economie sustenabila.

     

    Produsele proaspete nu se refera insa doar la legume si fructe. Carnea este si ea un produs care poate fi achizitionat in stare proaspata. In magazinele cora, carnea este in proportie de 100% procurata din surse locale, de la fermieri inregistrati in Romania. Carcasele sunt transate de macelarii cora si pregatite in cele mai sigure conditii de consum pentru clienti. Tot macelarii cora se ocupa de pregatirea unor specialitati sau taierea anumitor bucati dupa preferintele consumatorilor.

     

    Si in ceea ce priveste produsele de brutarie si patiserie, magazinele cora au artizani care le pregatesc de la zero in fiecare zi. Astfel, pe rafturile fizice sau virtuale ale cora, puteti comanda in fiecare zi paine proaspat coapta si prajituri preparate cu atentie la ingrediente, asa cum le-ai face tu pentru tine.

     

    Vino pe pagina cora.ro, rasfoieste cataloagele noastre si sectiunea de produse proaspete pentru a face cele mai inspirate si sanatoase alegeri pentru tine!

     

     

  • Articole similare