• Supa de broccoli si conopida, o noutate sanatoasa in meniul tau

     


    Intr-o perioada a anului in care ne pregatim, deja, pentru sezonul cald, aceasta supa, creata de britanica Rachel Phipps, ne ofera nu doar elemente nutritive valoroase, dar si o masa foarte prietenoasa cu silueta. De asemenea, in cazul in care ai un copil care a inceput diiversificarea, o poti include cu incredere in meniul sau, daca o prepari fara condimente .

     

    Ingrediente


    • 1 lingura ulei de masline
    • 200 g  buchete de conopida (aprox. ½ conopida mica)
    • ½ lingurita de seminte de chimen
    • sare de mare proaspat macinata si piper negru
    • 1 ceapa tocata grosier
    • 2 catei mari de usturoi, tocati
    • 2 litri supa de legume
    • 400 g  buchetele de broccoli (aproximativ 1 broccoli cu tulpina inclusa)- gasesti in magazinele cora

     

    Preparare

    Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca buchetelele de conopida cu ½ lingura de ulei de masline, semintele de chimen si o cantitate generoasa de sare si piper. Se prajesc timp de 15 minute pe o tava de copt.

    Se incalzeste jumatatea de lingura de ulei ramasa intr-o cratita mare cu capac la foc mediu. Prajiti usor ceapa cu un praf de sare timp de 8-10 minute pana cand ceapa este moale si usor aurie. Adaugati usturoiul in tigaie si gatiti inca un minut.

    Adaugati in tigaie buchetelele de conopida fierte, precum si semintele de chimen ramase pe tava de copt. Se adauga apoi supa de legume si broccoli si se aduce supa la fiert, apoi se scade intensitatea focului. Se fierbe cu capac timp de 15-20 de minute pana cand broccoli si conopida sunt ambele fragede.

    Folosind un blender, amestecati supa pana la omogenizare. Daca e cazul, mai adaugati condimente si serviti.

  • Articole similare