• Trasee de biciclit in minivacanta de Paste

    Trasee de biciclit in minivacanta de Paste

    Escapada cu bicicleta. 

    Pentru amatorii de plimbari pe doua roti, exista multe variante de trasee unde puteti face si miscare, dar puteti sa va bucurati si de peisaje frumoase si aer curat. In functie de preferinte, tipul de bicicleta si gradul de pregatire fizica, exista atat trasee montane, cat si trasee de campie sau asfalt.

    In cazul in care ajungeti in Apuseni, una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania este cea de la Alba-Iulia, supranumita de catre pasionati si Transalpina de Mamut. Masurand 5 km, aceasta face legatura dintre doua localitati componente ale orasului, Micesti si Paclisa. Pentru a merge pe acest traseu aveti totusi nevoie de putin antrenament, intrucat urcarea este de 2,5 km, iar coborarea de 3,5 km. Amenajata cu fonduri europene in Parcul Dendrologic din zona Valea Popii, pista are doua componente: o alee pietonala de 2 m si o pista de biciclete de 3 m cu doua benzi.

    Foarte aproape de Bucuresti, in judetul Calarasi, ca parte a unui proiect turistic mai larg, exista patru trasee de cicloturism, atat pentru pasionatii de offroad, cat si pentru cei care prefera asfaltul. Primul traseu, Cascioarele-Manastirea, este unul de asfalt si are o lungime de 48 de km. Al doilea traseu, Manastirea-Calarasi, este un traseu pe teren de campie, plat, cu o lungime de 47 de km. Pe malul Argesului, de la Oltenita la Dorobantu, puteti merge pe un traseu spectaculos, la un pas de Dunare, care va va dezvalui locuri pitoresti unde puteti admira in liniste natura sau puteti face picnic.

    Dobrogea este foarte ofertanta pentru traseele pe doua roti. In ultimii ani, in Muntii Macinului a inflorit o intreaga activitate cicloturistica sustinuta de mai multe asociatii. Exista foarte multe trasee marcate cu C, care au diverse grade de dificultate. Unele dintre ele sunt pe teren cu pietris si bolovanis. Urcarea se face pornind din comuna Greci, unde veti descoperi mai multe trasee pe care puteti merge.

    Un alt traseu, de aceasta data pe drum asfaltat, este cel dintre Agigea si Techirghiol, traversand canalul Dunare-Marea Neagra. Odata ajunsi la Techirghiol, se poate face turul lacului cu vizita la Manastirea Sfanta Maria si Farul din Tuzla.

    Si in jurul Bucurestiului sunt foarte multe trasee pe care puteti merge, cele mai multe fiind prin comunele din jurul capitalei. Cel mai cunoscut dintre acestea este prin padurea Cernica, startul traseului fiind chiar in dreptul manastirii. De asemenea, in padurile Comana si Calugareni vin foarte multi biciclisiti bucuresteni dornici de miscare in aer liber. Traseele au dificultate usoara, cu plecare si sosire la Manastrirea Comana.
  • Articole similare