• Pranzul din ziua de Paste

    Pranzul din ziua de Paste

    O experienta gustoasa, dar si estetica


    Momentul in care toata familia se reuneste in jurul mesei de Paste este, in fiecare an, unul extrem de special. Ne bucuram de mancarea delicioasa, dar si de intamplarile pe care ni le povestim unii altora, precum si de glumele sau anecdotele devenite traditionale in orice familie. Insa, pentru a-ti intampina musafirii asa cum se cuvine, iti doresti ca si aspectul mesei si al casei tale sa devina parte din sarbatoare. Iata cateva accente care vor aduce un aer special pranzului din aceasta zi:

    Pentru masa propriu-zisa, nu este nevoie sa investesti in decoratiuni scumpe. Cateva cosulete cu iarba din gradina, peste care asezi ouale vopsite, sunt suficiente pentru a-i oferi aerul festiv, dar si simbolic al Sarbatorii.

    Florile sunt vedetele fiecarei primaveri, asa ca nu trebuie sa lipseasca din decor. Insa, in loc de buchete mari asezate pe masa, care o aglomereaza si ajung sa stanjeneasca miscarile comesenilor, este o idee mai buna sa le folosesti in buchete mai mici si delicate, care isi gasesc locul perfect in boluri de dimensiuni reduse, raspandite in diferite zone ale camerei. 

    Aranjamentele florale nu trebuie sa fie extrem de sofisticat aranjate, poti folosi inclusiv flori de camp sau cele tipice acestui sezon: lalele, narcise sau frezii. Lasa-le sa straluceasca in buchete cat mai dezordonate, vor contribui si mai mult la veselia atmosferei generale.

    Cand vine vorba despre culori, fiecare sarbatoare are simbolistica ei. Daca la Craciun ai mizat pe rosu si verde, Pastele este o sarbatoare a cromaticii pastel. Nuante delicate de roz, galben, violet sau bleu pot fi utilizate la aranjarea mesei festive, incepand cu servetelele si cu fata de masa. Pentru un plus de eleganta, ofera-le invitatilor si servete de bumbac, in afara celor clasice, de hartie.

    Mai ales daca printre musafirii tai se numara si copii, iepurasul devine si el personaj principal in decor. Daca il alegi sub forma de figurine de ciocolata, va fi o surpriza extrem de apreciata de micii tai invitati.
  • Articole similare