• De ce e sportul bun pentru sanatatea ta? Oamenii de stiinta iti ofera raspunsul!


    Activitatea fizica a devenit atat de importanta pentru societatea in care traim, incat a devenit un subiect de cercetare stiintifica. Cifrele si informatiile rezultate din studii sunt elocvente pentru beneficiile sportului in viata noastra, dar, de asemenea, atrag atentia asupra necesitatii de a continua combaterea sedentarismului. Iata cateva statistici foarte interesante, care s-ar putea sa te motiveze sa continui antrenamentele sau, daca inca nu ai inceput, sa introduci sportul in viata ta:


    Cea mai populara forma de exercitiu fizic este mersul pe jos. In Statele Unite, ea este preferata de 30% dintre cei care fac miscare. Este, de asemenea, si recomandata de medici, pentru ca protejeaza articulatiile si ofera activitate cardio la un nivel rezonabil.

    Exercitiile fizice regulate sunt corelate cu scaderea simptomelor de anxietate si depresie. Acest lucru se intampla si pentru ca, in timpul antrenamentelor, organismul nostru produce acei hormoni care au fost denumiti de oamenii de stiinta ”ai fericirii”.

    Activitatea fizica are o contributie importanta la cresterea colesterolului ”bun” din corp si la scaderea celui ”rau”.

    Sportul este, de asemenea, util in gestionarea diabetului de tip 2.

    Antrenamentele de forta sunt corelate cu scaderea riscului de osteoporoza.

    ● Activitatea fizica regulata este asociata cu un risc mai mic de a dezvolta afectiuni cardiovasculare. Acest efect a fost constatat chiar si la tipuri de exercitii cu impact scazut, cum ar fi, de exemplu, yoga.

    ● O imunitate mai buna este un alt efect al sportului, constatat de oamenii de stiinta.

    ● Persoanele care fac sport sapte ore pe saptamana au sanse mai mari cu 40% de a ajunge la varste inaintate decat cele care au activitate fizica mai putin de 30 de minute pe zi.

    ● Tot sportul este un mijloc de a combate eficient epuizarea de la locul de munca, inclusiv sindromul ”burn-out”, care afecteaza tot mai multi oameni in ziua de azi. Asadar, dupa o zi obositoare la birou, o plimbare pe jos este o idee excelenta!

  • Articole similare