• Vrei mai multa energie pentru antrenamentele tale? Iata alimentele care te vor ajuta!

    Vrei mai multa energie pentru antrenamentele tale? Iata alimentele care te vor ajuta!

    Cand vine vorba de antrenamentele sportive, energia este esentiala pentru reusita. Ea te va ajuta sa duci la bun sfarsit tot ceea ce ti-ai propus si sa iti imbunatatesti performantele de fiecare data. Pentru mai multa energie, unii aleg suplimentele nutritive, insa exista si optiuni mai naturale de a o obtine. Ele se afla chiar in hrana noastra de fiecare zi. Iata cateva alimente care reprezinta resurse ideale pentru a obtine acel ”boost” care iti va prinde bine in timpul activitatii fizice:


    Bananele reprezinta poate cel mai frecvent aliment folosit de sportivii de performanta. Chiar in timpul turneelor importante de tenis poti vedea in pauza cum marii campioni se alimenteaza cu o banana pentru a-si creste performanta pe teren. Iar explicatia este cat se poate de simpla: aceste fructe contin cantitati mari de carbohidrati, potasiu si vitamina B6, elemente nutritive extrem de importante pentru ca organismul sa functioneze la capacitate maxima.

    Pestele gras este un alt aliment bogat in vitamina B, insa, pe langa aceasta, contine si proteine si acizi grasi. O portie de somon sau de ton iti ofera cantitatea zilnica necesara de vitamina B 12 si de acizi grasi Omega 3.

    Cartofii dulci merita si ei sa fie inclusi in meniul tau regulat, daca iti doresti un plus de energie. Un cartof dulce de marime medie iti ofera 23 de grame de carbohidrati, 3,8 grame de fibre, si o cantitate semnificativa de magneziu si de vitamina A.

    Marul este un alt fruct recomandat sportivilor. Motivele sunt cat se poate de clare: un mar de aproape 200 de grame contine 25 de grame de carbohidrati, 19 grame de zaharuri naturale, dar si 4 grame de fibre. 

    Cand vine vorba de circulatia sanguina, un ajutor pe care te poti baza este cel oferit de ciocolata neagra. Antioxidantii pe care ii contine, iti pun sangele in miscare, dar iti ajuta si muschii sa functioneze la parametri maximi. In plus, iti ofera si o stare mentala mai pozitiva. Iar mintea este unul dintre cei mai puternici aliati ai sportivilor de performanta, asa ca vei simti imediat beneficiile in timpul antrenamentelor.

    Quinoa este unul dintre alimentele-vedeta ale zilelor noastre. Popularitatea sa nu este doar o tendinta legata de moda, ci are si argumente foarte concrete: o cească de quinoa contine 39 de grame de carbohidrati, 5 grame de fibre si 8 grame de proteine de cea mai buna calitate.

  • Articole similare