• Reteta Tzatziki

    Reteta Tzatziki

    Ingrediente:


    300 g iaurt grecesc 10% original Olympus
    1 castravete
    1 catel usturoi tocat marunt
    12 ml otet alb pentru castravete
    ¼ legatura marar tocat marunt
    45 ml ulei de masline
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    1. Se curata de coaja castravetii, se taie in jumatati, se scobesc de seminte si se dau pe razatoarea mare.

    2. Razatura se pune intr-un bol, se adauga un varf sare, 12 ml otel alb, se amesteca si se lasa deoparte.

    3. Se amesteca iaurtul cu usturoiul tocat marunt si uleiul de masline. 

    4. Se stoarce castravetele cu mainile ca sa iasa tot lichidul, se scurge bine si se adauga castravetele ramas in compozitia de iaurt. 

    5. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si mararul, se amesteca. Se tine la rece.



  • Articole similare