• Reteta Tyropitakia

    Reteta Tyropitakia

    Ingrediente:

    9 foi placinta (ideal foi din faina integrala)
    50 g masline negre
    50 g rosii uscate
    100 g iaurt grecesc
    300 g Feta
    10 g oregano proaspat
    5 g oregano uscat
    5 g busuioc proaspat (pentru decor)
    piper

    Numar de portii: 12

    Mod de preparare:

    1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

    2. Intr-un bol, punem maslinele negre taiate, rosiile uscate tocate, iaurtul, feta faramitata in mana, oregano proaspat tocat grosier, oregano uscat si piper. Se amesteca cu lingura.

    3. Se intind cate 3 foi de placinta una peste alta in straturi, pe o suprafata curata si se vor taia in 4 fasii (panglici), obtinem 12 fasii. Se presara ulei de masline peste. 

    4. Pe fiecare fasie de aluat (formata din 3 straturi), se pune cate o lingura de compozitie. Se impacheteaza in diagonala, pentru a forma un triunghi. 

    5. Tyropitakia se va aseza in tava cu hartie de copt. Se ung cu ulei de masline si se coc timp de 15-20 min (dupa 10 min trebuiesc intoarse).

    Se servesc calde si decorate cu frunzulite de busuioc.

  • Articole similare