• Reteta Chapati

    Reteta Chapati

    Ingrediente: 


    faina integrala 350 g
    unt 50 g
    ulei de floarea soarelui 50 g
    apa plata la temperatura camerei

    Numar portii: 10

    Mod de preparare:

    1. Se cerne faina si sarea intr-un bol mare. Se face o gaura in centru si incet adaugati apa, pana cand se formeaza o coca maleabila. Se pune ulei in palma si se framanta aluatul.

    2. Se lasa la frigider pana in momentul cand se prepara.

    3. Se divide aluatul in 10-12 parti egale. Se formeaza o minge din fiecare aluat. Se cerne faina pe masa de lucru si se face un cerc din aluat in jur de 17 cm.

    4. Se incinge bine tigaia, se pune putin ulei si se prajeste foaia pe fiecare parte, presandu-se incet. Cand este gata se unge o parte cu unt. 

    Se serveste calda. 
       

  • Articole similare