• Beneficiile ghimbirului asupra sanatatii tale

    Beneficiile ghimbirului asupra sanatatii tale

    Inca din cele mai vechi timpuri, arabii, indienii si asiaticii au considerat ghimbirul un leac esential in tratarea racelilor, gripei si a starilor de greata cauzate de diverse boli. Mai tarziu, datorita comertului cu mirodenii, ghimbirul si efectele lui miraculoase a ajuns si in Europa. Azi folosim ghimbirul cel mai des pentru a prepara ceai, dar si in alimentatie: supe, sosuri  sau retete de inspiratie asiatica.

    Insa revenind la efectele benefice pe care le are asupra sanatatii noastre, ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, ceea ce il face remediul ideal in tratarea problemelor musculare si articulare. Aplica o compresa cu  ghimbir proaspat razuit pe zona afectata de durere si las-o sa actioneze cel putin 30 de minute, de 3 ori pe saptamana. 

    Esti insarcinata? Aceasta planta radacinoasa va fi aliatul tau principal in lupta impotriva greturilor si ametelilor. Bea in fiecare zi o cana de ceai de ghimbir cu lamaie si starile de greata pe care le ai dimineata vor fi mai rare.

    Esti racita? Intareste-ti sistemul imunitar consumand ceai de ghimbir. Alaturi de lamaie si miere, ceaiul de ghimbir face minuni cand te loveste gripa sau raceala. Pe langa ceai incearca si o supa crema de morcovi cu ghimbir. Este delicioasa si te si ajuta sa scapi de raceala, inca de la primele simptome. 

    Daca cele de mai sus nu te-au convins, iata inca un motiv pentru care nu trebuie sa iti lipseasca ghimbirul din casa: ceaiul de ghimbir ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase. Consumat dupa masa, acesta previne balonarea si ajuta la digerarea mancarurilor grase. 



  • Articole similare