• Trei aplicatii care te ajuta sa inveti o limba straina

    Trei aplicatii care te ajuta sa inveti o limba straina

    Ti-ai dori sa iti imbogatesti cunostintele cu o noua limba straina? Indiferent daca acest lucru te intereseaza pentru evolutia ta profesionala sau pentru propria placere, este destul de dificil sa introduci cursurile clasice in ritmul unei vieti agitate, asa cum este cea din zilele noastre. Din fericire, tehnologia a venit in ajutorul nostru si la acest capitol. Programatorii s-au gandit la cei interesati sa devina poligloti si au conceput si dezvoltat aplicatii digitale numai bune pentru a incepe o ”calatorie” intr-un nou univers lingvistic. Iata cateva dintre ele, pe care le poti gasi fie in Google Play, fie in App Store:

    Memrise este una dintre cele mai complexe aplicatii destinate acestui scop. Are o componenta gratuita, dar si una pentru care va trebui sa platesti un abonament, pentru cursuri mai avansate. Iti ofera lectii de vocabular, de gramatica si de pronuntie, inclusiv posibilitatea de a verifica cat de bine rostesti anumite cuvinte in limba pe care ai ales-o, in comparatie cu vorbitorii nativi. De asemenea, exista chatbits care iti stau la dispozitie, atunci cand vrei sa iti verifici cunostintele sau daca ai intrebari suplimentare.

    Duolingo este o alta aplicatie extrem de populara, destinata in special celor care doresc sa invete limba engleza sau sa isi perfectioneze cunostintele. A castigat numeroase premii in clasamentele de profil si a fost apreciata inclusiv de publicatii precum Wall Street Journal sau PC Magazine. Popularitatea sa este datorata si faptului ca are un design extrem de asemanator cu al jocurilor online: de exemplu, atunci cand iti testezi cunostintele, pierzi ”vieti” cu raspunsuri incorecte sau, dimpotriva, avansezi la un nivel superior prin completarea lectiilor. 

    Hello Talk  este un alt produs extrem de interesant: se adreseaza in special celor care sunt interesati de perfectionarea pronuntiei. Poti studia si exersa acest lucru gratuit, cu ajutorul unor vorbitori nativi, care iti vor deveni parteneri de chat. 

  • Articole similare