• S-a terminat vara? Continua sa faci sport!

    S-a terminat vara? Continua sa faci sport!

    Primavara si in sezonul estival, sportul devine o preocupare majora pentru multe femei. Interesate de felul in care vor arata pe plaja sau in hainele vaporoase ale sezonului cald, iau cu asalt salile de sport sau parcurile in care se poate alerga. Odata cu venirea toamnei, insa, tot mai putine dintre ele isi mentin interesul fata de activitatea fizica. Te sfatuim sa nu faci si tu acelasi lucru, din mai multe motive. 

    In primul rand, ar fi pacat sa nu mentii rezultatele obtinute cu eforturi in ultimele luni. Daca esti mandra de formele tale, acum iti va fi mai usor sa le pastrezi, daca vei continua sa faci sport. Iar anul urmator vei fi mult mai relaxata atunci cand se apropie sezonul de vara.

    In al doilea rand, sportul nu este benefic doar pentru aspectul fizic. Chiar mai important, el este unul dintre factorii majori care influenteaza santatea. Ativitatea fizica regulata scade riscul de boli cardio-vasculare, al accidentelor cerebrale sau al diabetului. In plus, sportul ajuta foarte mult si echilibrului nostru psihic. In timpul efortului, organismul nostru secreta cantitati importante de dopamina si serotonina, asa-numitii ”hormoni ai fericirii”.

    Te vei intreba, poate, ce sporturi poti practica in conditiile in care zilele calde sunt pe cale sa isi ia la revedere de la noi pentru cateva luni. Daca preferi activitatea in aer liber, nu exista niciun motiv sa o intrerupi. Tot ce trebuie sa faci este sa investesti intr-un echipament sportiv adecvat sezonului rece. Nu uita de incaltaminte, aceasta trebuie sa fie confortabila si calduroasa, dar si impermeabila pentru zilele mai ploioase. Incearca sa privesti aceste achizitii ca pe o adevarata investitie: daca sunt de buna calitate si durabile, te vei putea bucura de ele cativa ani buni.

    Daca, insa, esti obisnuita sa faci sport la sala, cu atat mai putine schimbari vor aparea in rutina ta. Dimpotriva, vei constata ca iti va fi chiar mai usor sa mentii ritmul, pentru ca salile de sport sunt din ce in ce mai putin aglomerate in aceasta perioada. 

    Oricare ar fi stilul tau, concluzia este una singura: sportul este cu atat mai bun pentru fizicul si psihicul nostru daca il privim ca pe ceva mai mult decat o activitate sezoniera. Cand ajunge sa faca parte din viata noastra cu adevarat si in mod constant, atunci obtinem cele mai bune rezultate!



  • Articole similare