• Bebe este pe drum. Ce trebuie sa-ti cumperi in prima parte a sarcinii?

    Bebe este pe drum. Ce trebuie sa-ti cumperi in prima parte a sarcinii?

    Ai aflat de curand ca esti insarcinata? Felicitari! Urmeaza o perioada unica, in care vei simti emotii pe care nu le-ai mai trait pana acum si iti dorim sa te bucuri de ele! In acelasi timp, este si inceputul pregatirilor pentru calitatea de mamica. Vei primi multe sfaturi despre lucruri de care ai ”neaparat” nevoie, insa este important sa le selectezi pe acelea care sunt cu adevarat esentiale. E bine sa tii cont inca de la inceput ca un bebelus presupune cheltuieli pe termen lung si, de aceea, este important sa administrezi bine bugetul, inca de la inceput. In primul trimestru de sarcina, lucrurile de care ai nevoie cu adevarat nu sunt foarte multe, ceea ce iti permite sa planifici cheltuielile mai consistente pentru celelalte doua trimestre. Iata achizitiile care este cel mai probabil sa iti fie necesare 
    in primele trei luni:

    • Aspectul tau fizic inca nu se modifica radical, insa este posibil sa te jeneze deja in jurul taliei pantalonii si fustele pe care le ai. Copilul este inca foarte mic, dar placenta si sacul amniotic au inceput deja sa se formeze si sa creasca in dimensiuni. Investeste intr-o pereche de pantaloni cu banda elastica, este cea mai comoda piesa vestimentara pe care o vei avea in garderoba si o vei putea folosi si in lunile care urmeaza.

    Pielea ta are nevoie de ingrijire inca de la inceput, pentru a preveni pierderea elasticitatii si aparitia vergeturilor. Indiferent daca preferi cremele hidratante clasice sau produsele naturale, acum este momentul sa cumperi astfel de cosmetice. Asigura-te, insa, ca nu contin substante  incompatibile cu sarcina.

    O perna ”pentru gravide”, al carei design a fost conceput special pentru a sustine si a oferi confort corpului tau este o idee buna, inca de la inceputul sarcinii. Te sfatuim sa alegi un produs de calitate cat mai buna, pentru ca iti va fi de folos multa vreme de acum inainte, chiar si in timpul perioadei de alaptare.

    • Pentru multe femei insarcinate, dentitia devine o problema. Achizitioneaza-ti o trusa noua cu periuta de dinti, ata dentara si o pasta de dinti recomandata de stomatolog, pentru a preveni riscul aparitiei parodontozei.

  • Articole similare