• Catalogul de Vinuri cora

    Catalogul de Vinuri cora

    Soiurile romanesti de vin sunt recunoscute in intreaga lume pentru gustul echilibrat si pentru aroma lor fructoasa. Traditia cultivarii vitei de vie dateaza de mii de ani, soiurile de vita de vie evoluand si devenind din ce in ce mai savuroase si apreciate. 

    Tu stii care sunt principalele soiuri de vin romanesc?

    Poate cel mai apreciat si valoros soi romanesc de vita de vie este Feteasca Alba. Cu un gust elegant si note florale, acompaniaza perfect preparate din carne alba sau peste, dar si aperitive cu soiuri alese de branzeturi fine. 

    Feteasca Neagra este un soi autohton de struguri din Romania cu traditie, cultivat in special in sudul Moldovei si in zona de est a Munteniei. Din acest soi se obtine vinul cu acelasi nume, un vin negru sec intens, cu un potential enorm si extreme de apreciat si peste hotare. Un pahar de Feteasca Neagra merge perfect alaturi de carne de vita sau de miel, dar si de un platou cu branzeturi maturate

    Sa nu uitam de Busuioaca de Bohotin, un soi de vita de vie romanesc, ce provine din localitatea Bohotin, judetul Iasi. Busuioaca a devenit un vin reprezentativ pentru mesele cu voie buna, savurate alaturi de familie si prieteni. Notele de busuioc, piersici si trandafir ii dau acestui vin rose demidulce o savoare aparte. Este un vin ideal pentru a insoti deserturile cu ciocolata sau cu frisca

    Descopera in noul Catalog de Vinuri cora o multime de vinuri alese si demne din toate soiurile romanesti, dar nu numai, perfecte pentru o cina romantica sau pentru o masa in familie sau alaturi de prieteni. Ramane sa stabilesti meniul si sa savurezi un pahar de vin bun. Si, precum J.W. Goethe spunea: „Vinul bucura inima omului si bucuria este mama tuturor virtutilor.”



  • Articole similare