• Cum sa pregatesti camera copilului pentru noul an scolar

    Cum sa pregatesti camera copilului pentru noul an scolar

    Gata vara, gata si cele 3 luni de vacanta. Incepe un nou an scolar si asta inseamna organizare atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. Pe langa rechizite, haine, carti si alte lucruri de pe lista de cumparaturi pentru noul an scolar, e bine sa te gandesti putin si la o reamenajare rapida a camerei copilului. Toti parintii vor sa le ofere celor mici un mediu propice pentru studiu, dar este important sa nu ne concentram numai pe un birou spatios si un scaun comod. Sunt si alte aspecte, cel putin la fel de importante, pe care daca le iei in considerare pot transforma camera copilului tau intr-un spatiu pe care acesta sa nu il asocieze numai cu temele, ci si cu un loc de relaxare, un “refugiu”, unde creativitatea este incurajata, iar ideile lui pot fi puse in practica. 

    1. Biroul este clar un loc important in camera. Acesta trebuie sa fie amplasat in fata ferestrei, astfel incat copilul tau sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala, mult mai odihnitoare ca cea artificiala, atunci cand isi face temele.  De asemenea, scaunul de birou trebuie sa fie confortabil si sa asigure o pozitie corecta a corpului. Daca nu ai gasit un scaun care sa fie si ergonomic  si sa aiba si un design potrivit pentru camera copilului, poti cumpara un material cu un model colorat si amuzant din care sa faci o husa.  

    2. Monteaza in camera o tabla magnetica, pe care o poti denumi “panoul de comanda”. Aici poti sa creezi saptamanal un calendar cu toate activitatile celui mic, nu numai cu cele legate de scoala, dar si cu cele distractive: orele de karate, excursiile din weekend, vizitele la muzee etc. 

    3. Amenajeaza un spatiu de relaxare. Multe camere de copii au principale obiecte de mobilier, biroul si un pat. Este necesar sa ii oferi celui mic posibilitatea de a petrece timp in camera lui, dar nu numai pentru teme sau somn. Un spatiu care sa ii stimuleze creativitatea il va ajuta sa priveasca altfel spatiul si sa il indrageasca.

    4. Incurajeaza-i pasiunile! E pasionat de masini? O idee excelenta este sa cumperi o vitrina mica unde sa isi expuna intreaga colectie de masinute. Este fascinat de cosmos? Un planetarium de camera va transforma tavanul camerei intr-un cer instelat. 

  • Articole similare