• Cateva sfaturi pentru ca masa de revelion sa fie un vis frumos

    Cateva sfaturi pentru ca masa de revelion sa fie un vis frumos

    Pentru oricine este gazda in seara dintre ani, pregatirea mesei este o adevarata provocare. Totul trebuie sa arate impecabil, mancarea sa fie speciala, decorurile sa spuna o poveste despre stralucire si bucurie, iar muzica sa fie pe placul tuturor. Nu uitati insa ca, pentru ca totul sa fie perfect, gazda trebuie sa-si pastreze calmul si buna dispozitie. Un mic secret pentru ca totul sa nu devina prea coplesitor si stresant este sa incepi pregatirile din timp, sa ai liste de cumparaturi clare si un plan bine pus la punct cu ceea ce vrei sa faci in materie de decor, mancare, muzica. 


    In ceea ce priveste decorul, scopul este de a avea o atmosfera suficient de glamour pentru o petrecere si suficient de cozy pentru o intalnire intre prieteni. Paleta de culori trebuie sa fie o combinatie simpatica de auriu, argintiu, albastru, rosu sau verde. Nu uitati sa scoateti la inaintare cele mai alese seturi de farfurii si tacamuri, pahare elegante de vin si sampanie, traverse impresionante peste fata de masa. Daca de Craciun accesoriile pentru masa au fost combinatii de brad cu lumanari, pentru Revelion, accesoriile trebuie sa fie mai elegante, sa domine mai mult metalul, portelanul, ceramica eleganta. De asemenea, nu uitati sa folositi sfesnicele de lumanari. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. 


    Cateva sfaturi pentru ca masa de revelion sa fie un vis frumos


    Pentru masa de Revelion sunt de preferat platourile cu aperitive care sa mixeze texturi si gusturi diverse: sarat cu dulce, cald cu fierbinte, crocant cu moale. Mergeti pe formate mini, cochete, astfel incat, cei care le servesc sa reuseasca sa manance din fiecare fel pregatit. Alegeti o combinatie intre feluri coapte, sosuri, specialitati de branzeturi si mezeluri. Felurile principale ar trebui sa privilegieze tipuri de carne si legume pe care nu le mancam zilnic: peste, rata, gasca, vita, sparanghel, varza de bruxelles, anghinare.

    Atunci cand veti alege muzica, tineti cont de preferintele muzicale ale invitatilor. Ritmul cu care o puneti ar trebui sa fie si el un crescendo, mai lejer la inceput si din ce in ce mai dinamic spre punctul culminat al serii. 

    Daca vreti ca totul sa se desfasoare lin si fara surprize neplacute, incercati sa ganditi din timp un flux al felului in care circula mancarea dinspre bucatarie spre salon si al farfuriilor folosite din salon spre bucatarie. Un flux coerent ar trebui sa functioneze astfel incat masa sa arate tot timpul bine, iar accidentele din cauza aglomerarii sa fie evitate.
  • Articole similare