• Decoruri wow pentru masa de Craciun




    Un timp al gratiei, al recunostintei si al bucuriei de a fi impreuna, Craciunul este una dintre cele mai frumoase si spectaculoase sarbatori. Iar sentimentul de a fi impreuna si de a apartine este cel mai evident in jurul mesei de Craciun, cand toti membrii familiei se strang pentru a sarbatori si a se bucura unii de altii. In tot acest context al reuniunii de familie, masa de Craciun joaca un rol central. Insa nu doar bucatele sunt importante, ci si felul in care masa este pregatita. Decoratiunile pentru masa de Craciun vor face diferenta dintre o masa frumos aranjata si o masa cu un strop de magie. Asadar, ce puteti face pentru un pic de magie ?

    Probabil ca cel mai chic si reusit decor va fi acela realizat chiar de voi, cu putine resurse insa cu o idee clara de la care porniti. Pentru piesa centrala de pe masa de Craciun, aveti in vedere o traversa de masa in culorile Craciunului : rosu, verde, auriu. Pentru ca acel efect de magie il veti obtine cel mai usor prin lumina, luati in considerare doua surse: fie banda LED cu telecomanda, fie lumanari. Cel mai usor de integrat banda LED in decoratiunea pentru masa este de a o lega de crengute de brad, pe care puteti lipi conuri de brad pudrate cu sare sau fulgi de cocos pentru a simula ninsoarea, funde sau ghinde.

    Lumanarile pot fi integrate in enorm de multe feluri, fie ca atare, fie in decoruri mai ample. Spre exemplu, in borcanele in care ati pus fulgi de cocos sau mici crengute de brad,  in mici coronite cu brad si conuri, in borcane vopsite cu rosu sau verde si legate la gat cu sforicica, in mici felinare.

    De asemenea, puteti organiza in fructiere sau platouri cu picior un aranjament din mai multe lumanari pe care sa le cuprindeti intr-o coronita de brad sau intr-o coronita din fructe de padure, specifice aranjamentelor de Craciun.

    Eleganta unei mese de Craciun va fi data de fata de masa aleasa, de traversa de masa, dar si de suportul pentru farfurii. Cromatica este si ea importanta. Daca alegeti o traversa rosie, atunci puteti folosi suporturi de farfurii rosii, aurii sau din materiale naturale – nuiele, lemn. Servetele de masa trebuie si ele alese in functie de culoarea traversei sau a suporturilor de farfurii.


  • Articole similare