• Lucruri interesante despre ciocolata



    Este unul dintre deserturile favorite in oricare zona a Lumii, este nelipsita de la mesele de sarbatoare si, cu atat mai mult in aceasta perioada, reprezinta unul dintre cele mai cautate daruri pentru cei dragi. Orice copil se bucura atunci cand primeste sau gaseste sub brad o ciolcolata, dar si adultii sunt la fel de incantati si ii savureaza gustul. Ciocolata merita, asadar, sa stii mai multe despre ea. Iata, asadar, caeva lucruri interesante:

    * Este nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a fabrica o jumatate de kilogram de ciocolata. Un arbore de cacao produce circa 2500 de boae la o singura recolta.

    * Boabele de cacao au fost considerate atat de valoroase in America Centrala, in anumite perioade istorice, incat acestea erau folosite ca monede.

    * Cercetarile medicale sustin ideea ca, atunci cand nu exista restrictii specifice, ciocolata este un aliment care trebuie sa faca parte dintr-o dieta sanatoasa, daca este consumata in cantitati echilibrate si insotita de un stil de viata care include suficienta miscare si efort fizic.

    * Numele stiintific al aerborelui de cacao este Theobroma Cacao si inseamna ”mancarea zeilor”. El a primit numele respectiv de la omul de stiinta Carl Linnaeus.

    * 70% din productia mondiala de cacao provine din Africa.de Vest. Coasta de Fildes este tara in care isi are originea 40% din productia montiala de cacao.

    * Pentru fabricarea unui singur baton de ciocolata este nevoie de doua pana la patru zile de munca.
    * In intreaga lume, intre 40 si 50 de milioane de oameni isi castiga existenta de pe urma productiei de cacao.

    * Ciocolata poate fi daunatoare pentru caini si pisici. Asadar, oricat de pofticios te-ar privi, este mai bine sa ii refuzi aceasta ”placere” micului tau prieten cu blana, pentru ca il poate face sa se simta foarte rau.
    * In Franta, ciocolata nu este vedeta doar in ziua de Craciun. 1 Aprilie este o alta data cand ea este extrem de populara. De Ziua Pacalelilor, francezii obisnuiesc sa isi daruiasca pestisori de ciocolata.


  • Articole similare