• Cum sa faci curatenie mai repede si mai eficient

    Cum sa faci curatenie mai repede si mai eficient

    Sarbatorile sunt minunate, ne bucuram de ele impreuna cu familia si cu prietenii apropiati. Insa, dupa ce petrecerile se termina, ramane eterna problema a curateniei. Cu siguranta dorim sa reducem la minimum timpul si efortul acordate acestei activitati, cu atat mai mult cu cat este acea perioada a anului in care tot ce visam este sa ne odihnim si sa avem cat mai multe momente de tihna. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa scapi mai usor de corvoada curateniei in casa:

    Copiii tai sau ai invitatilor au lasat pete pe canapele si descoperi ca nu mai ai produse de curatat, dar nici nu-ti doresti sa infrunti aglomeratia din magazine? Apeleaza la un truc foarte eficient: curata-le cu crema de ras. Las-o sa actioneze timp de 30 de minute, si apoi clateste cu apa calduta. Inainte de a face aceasta operatiune, testeaza crema de ras pe o portiune ascunsa a canapelei, pentru a te asigura ca este compatibila cu tesatura din care aceasta este fabricata.

    Vrei ca podelele tale sa fie din nou stralucitoare, insa mopul este deja uzat de curatenia pe care ai facut-o inainte de sarbatori? Daca ai un mop a carui parte textila este detasabila, il poti ajuta sa devina din nou eficient si impecabil de curat, printr-o simpla spalare in masina. Podelele tale vor fi curatate mult mai repede si temeinic.

    Daca micutii musafiri din casa ta au imprastiat glitter pe covoare sau pe scaune, il poti indeparta foarte usor cu ajutorul unei role de scame.

    Dupa ce v-ati bucurat de mancarea delicioasa, te indispune privelistea vaselor adunate in chiuveta? Le poti spala mult mai bine daca, inainte de a incepe acest lucru, dezinfectezi buretii in cuptorul cu microunde, timp de 90 de secunde.

    Ai avut invitati peste noapte sau urmeaza sa iti soseasca si ai vrea sa improspatezi saltelele de pe paturi? Nu e cazul sa te gandesti la solutii complicate. Aspira-le si pulverizeaza pe ele o solutie de bicarbonat de sodiu si apa. Las-o sa actioneze timp de cateva ore, apoi aspira din nou saltelele. Bicarbonatul de sodiu va elimina petele si va absorbi mirosurile, astfel incat saltelele tale vor fi curate si primitoare.
  • Articole similare