• De Craciun, mancam dar ne si jucam





    Este clar cine sunt vedetele sarbatorilor de iarna, insa nu totul trebuie sa fie despre mancare si cadouri. Sarbatorile sunt si pentru crearea de momente agreabile in familie, despre veselie si timp de calitate. 

    Si pentru ca veti petrece cateva zile de liniste si repaos impreuna, ar fi bine care aceste zile sa fie condimentate si mult ras si voie buna. Pentru reuniunile de familie unde sunt prezente toate generatiile, iata cateva idei de jocuri potrivite pentru toate varstele, de la mic la mare:

    GhiceÈ™te mirosul – un joc senzorial prin care puteti recapitula in familie aromele specifice Craciunului. Pe o tava asezati condimente si fructe care au legatura cu aceasta sarbatoare : scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, portocala, brad, etc. Si pentru ca in orice familie exista un Greench, incercati sa-l premiati cu globuri de brad.

    Un joc foarte amuzant, in special pentru copiii mici este « topirea omului de zapada ». Practic, jocul consta in mai multe cutii de servetele asezate unele peste celelalte si decorate astfel incat sa semene cu un Om de Zapada, in care copiii arunca cu o minge pentru a-l « topi ».

    Putin haos de Craciun in schimbul armoniei si rasetelor este un compromis cat se poate de bun. Cu ajutorul unui carton mai mare, puteti decupa un brad in care sa faceti niste gauri suficient de mari pentru a putea trece bile de plastic mai mari. Provocarea este de a face ca mingile sa treaca prin gauri.

    Nasul lui Rudolph este un alt joc care va aduce multa veselie. 

    Aveti nevoie de o imagine a lui Rudolph pe care sa o agatati de un perete, cativa pomi-pomi rosii si putina crema mai grasa, cum este cea de galbenele. Ideea jocului este ca fara sa te folosesti de maini sa lipesti de nasul tau dat cu crema un pom-pom rosu cu care sa te deplasezi spre Rudolph si sa-l lipesti de botul lui.
    Pastreaza globul, un joc prin care un glob este plasat intre gurile a doi participanti la joc iar acestia trebuie sa parcurga o anumita distanta fara sa scape globul pe jos.

  • Articole similare