• Sarbatori fara zapada. Cum poti sa le faci, totusi, magice

    Sarbatori fara zapada. Cum poti sa le faci, totusi, magice

    In tara noastra avem parte de una dintre cele mai calduroase ierni de pana acum. Temperaturile sunt cu mult mai ridicate decat media obisnuita, iar zapada ramane doar un vis frumos sau o realitate pe care o poti intalni doar in zonele inalte de la munte. Sarbatorile pot fi, insa, foarte frumoase chiar si in aceste conditii, mai ales pentru copii.


    Daca urmeaza sa petreci Craciunul si Anul Nou in orasul tau, nu ezita sa iti duci copilul la patinoar, evident, in cazul in care exista unul in localitatea ta. Nimic nu reuseste sa aduca mai bine inapoi spiritul si atmosfera de iarna decat cateva ore petrecute pe gheata. In plus, este un sport foarte frumos, pe care cei mici il deprind foarte repede. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca acele cateva ore de miscare sunt mai mult decat binevenite si pentru adulti, dupa mesele copioase din aceasta perioada. Asigura-te, insa, ca atat adultii, cat si copiii au echipament adecvat, pentru a nu risca vreun accident nedorit.

    Chiar daca peisajul de afara nu are nicio legatura cu iarna din cartile copilariei, il poti recrea la tine acasa. Impreuna cu micutii tai, poti decupa fulgi uriasi de zapada din hartie si ii poti folosi pentru a decora casa. Chiar si bradul de Craciun poate fi accesorizat astfel incat sa evoce mai puternic peisajul hibernal: mai multa beteala decat de obicei, poate chiar si niste ”fulgi” din polistiren si veti avea parte atat de o atmosfera de iarna, dar si de timp de calitate petrecut impreuna cu copiii.

    Iar daca eforturile de a recrea iarna vizual nu ti se par suficiente, le poti suplimenta auditiv sau chiar olfactiv. Lasa colindele de sezon sa rasune in casa si amplaseaza strategic cateva vase cu coji de portocala in fiecare camera, astfel incat sunetul si mirosul vor deveni parte din peisaj si vor amplifica sentimentul ca, desi termometrul arata altceva, iarna este, totusi, prezenta si ne bucura sarbatorile.
  • Articole similare