• Tu ai grija de pielea gatului?




    Se spune adeseori ca varsta unei femei este ”tradata” de pielea mainilor si de cea a gatului. Este, insa, doar pe jumatate adevarat. Daca acordam atentie celor doua zone, ele pot ramane frumoase si atragatoare pana la o varsta inaintata. Iar daca mainile sunt de obicei rasfatate cu creme si alte produse cosmetice, uneori gatul ajunge pe un loc secunda, chiar neglijat. Daca te afli in aceasta situatie, este timpul sa iti schimbi rutina de ingrijire. Iata catva sfaturi care te vor ajuta.

    In primul rand, trebuie sa fii atenta la hidratarea acestei zone. Dat fiind ca are mai putine glande sebacee decat pielea de pe fata, cea a gatului tinde sa se usuce mult mai repede. Foloseste creme cu un factor mare de hidratare si, periodic, masti cosmetice. In plus, nu uita de gat atunci cand iti aplici crema cu factor de protectie solara, pe care iti recomandam sa o utilizezi in fiacer anotimp al anului.

    Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este pozitia gatului in timpul programului de lucru. 

    Dezvoltarea tehnologiei a produs o schimbare considerabila si in ceea ce priveste timpul in care tinem capul aplecat, avand astfel o pozitie deficitara. Efectele acestui fapt se vad si asupra pielii din zona gatului, care tinde sa devina mai flasca, in timp scurt. Poti corecta aceste neajunsuri prin cateva micari simple de gimnastica (rotiri stanga drapta, miscari alternative sus-jos), pe care e bine sa te obisnuiesti sa le faci de fiecare data cand faci o pauza si te desprinzi de computer. Te sfatuim sa iei o asemenea pauza macar timp de cinci minute la fiecare ora de stat la birou.

    Fii atenta si la compozitia cremelor si a produselor cosmetice pe care le folosesti pentru pielea de pe gat. Este recomandabil ca acestea sa contina o cantitate cat mai mare de antioxidanti si colagen. Un ingredient mai putin fericit pentru pielea gatului, pe care este bine sa il eviti pe cat de mult posibil, este retinolul.

  • Articole similare