• Cum facem sport in timpul vacantei de iarna?



    Sezonul de vacanta este foarte aproape si deja ne gandim la zilele petrecute impreuna cu familia, la sarbatorile de sezon si la calatoriile mai scurte sau mai lungi pe care le-am planificat in aceasta perioada. Daca sportul face parte din stilul nostru de viata, ne intrebam cu siguranta daca vom reusi sa continuam antrenamentele si in timpul zilelor libere sau in cele in care ne vom afla departe de casa. Daca iti doresti cu adevarat acest lucru, vestea buna este ca este perfect posibil sa iti mentii activitatea fizica aproape de parametrii obisnuiti, cu un minimum de organizare. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

    Inainte de a pleca in calatorie, fa un inventar al hainelor de sport si evalueaza daca ai echipament adecvat pentru miscare in aer liber la temperaturi scazute. Daca nu, atunci investeste in astfel de haine si incaltaminte, pentru ca ele se vor dovedi indispensabile in cazul in care nu vei avea alta solutie la destinatie decat drumetiile sau jogging. Nu iti asuma riscul de a incerca sa practici aceste activitati cu echipamentul tau obisnuit din oras, mai ales daca zona in care iti vei petrece vacanta este una de munte, pentru ca este foarte periculos.

    Daca stii ca hotelul sau pensiunea la care te vei caza au o sala de fitness, atunci nu ezita si pune in valiza echipamentul de sala si pantofii sport adecvati. Daca iti setezi de la bun inceput mintea ca vei continua sa faci miscare si in vacanta, iti va fi mult mai usor sa te organizezi. Iar cu echipamentul la indemana, va fi cu atat mai simplu.

    In situatia in care nu beneficiezi nici de sala de antrenament, dar nici de conditii potrivite pentru miscare in aer liber, te poti baza pe tuturialele de pe internet. Pune in bookmarks cateva linkuri de youtube cu antrenamente rapide si potrivite pentru a fi executate intr-un spatiu relativ ingust (pilates, HIIT, chiar si zumba) si esti pregatita sa iti menti conditia fizica chiar si in timpul vacantei de iarna!

  • Articole similare