In dupa-amiezele intunecate si friguroase care
ne asteapta, budinca de orez ne aduce un strop de caldura si de bucurie, atunci
cand aroma sa imbietoare cucereste intreaga casa. Gustul ne aduce aminte de
copilarie, insa noi iti propunem sa il reintepretezi intr-un fel care poate
deveni chiar o noua traditie culonara a familiei tale. Iata retata:
Ingrediente:
230 ml lapte
1 cana zahar alb
1 cana de orez alb cu bob lung, nefiert
3 oua, batute usor
Inca ¼ cana lapte
¼ lingurita sare
2 lingurite extract de vanilie
scortisoara macinata dupa gust
Preparare:
ÃŽntr-o cratita mare, la foc mediu-mic, puneti
230 ml de lapte, zaharul si orezul. Se fierbe, acoperit, 1 ora, amestecand des.
Scoateti tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 10 minute.
ÃŽntr-un castron mic, combinati ouale, 1/4 cana
de lapte, sarea si vanilia. Se toarna in amestecul de orez si se pune oala la
foc mic, amestecand constant, timp de 2 minute. Se toarna intr-un vas si se
acopera cu folie de plastic, indoind folia din loc in loc catre exterior pentru
a permite aburului sa iasa.
Cand budinca s-a racit la temperatura camerei,
indepartati folia de plastic si presarati suprafata budincii cu scortisoara.
Acoperiti strans (cu folie noua) si lasati la frigider 8 ore sau peste noapte
inainte de servire.