• Cea mai buna budinca de orez

     

    In dupa-amiezele intunecate si friguroase care ne asteapta, budinca de orez ne aduce un strop de caldura si de bucurie, atunci cand aroma sa imbietoare cucereste intreaga casa. Gustul ne aduce aminte de copilarie, insa noi iti propunem sa il reintepretezi intr-un fel care poate deveni chiar o noua traditie culonara a familiei tale. Iata retata:

     

    Ingrediente:

     

    230 ml lapte

    1 cana zahar alb

    1 cana de orez alb cu bob lung, nefiert

    3 oua, batute usor

    Inca ¼ cana lapte

    ¼ lingurita sare

    2 lingurite extract de vanilie

    scortisoara macinata dupa gust

     

    Preparare:

     

    ÃŽntr-o cratita mare, la foc mediu-mic, puneti 230 ml de lapte, zaharul si orezul. Se fierbe, acoperit, 1 ora, amestecand des. Scoateti tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 10 minute.

     

    ÃŽntr-un castron mic, combinati ouale, 1/4 cana de lapte, sarea si vanilia. Se toarna in amestecul de orez si se pune oala la foc mic, amestecand constant, timp de 2 minute. Se toarna intr-un vas si se acopera cu folie de plastic, indoind folia din loc in loc catre exterior pentru a permite aburului sa iasa.

     


    Cand budinca s-a racit la temperatura camerei, indepartati folia de plastic si presarati suprafata budincii cu scortisoara. Acoperiti strans (cu folie noua) si lasati la frigider 8 ore sau peste noapte inainte de servire.

  • Articole similare