• Noile reguli pentru a merge la teatru



    Pandemia de COVID-19 a pus intre paranteze o mare parte a vietii noastre sociale si culturale. Cu toate acestea, dorinta de a ne continua viata pe cat de normal in conditiile epidemiologice este si ea fireasca. Avem nevoie de momente de relaxare si sa ne bucuram de lucrurile care ne provoaca emotie sau placere, iar teatrul este, fara indoiala, unul dintre aceste lucruri. Daca iti doresti sa revii in sala de teatru cat mai repede, trebuie sa stii ca exista mai multe reguli pe care este obligatoriu sa le respecti, pentru a-ti proteja propria sanatate, dar si pe a celor din jur.

    In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca teatrele nu mai pot vinde bilete pentru intreaga capacitate a salii, ci doar pentru jumatate dintre locurile disponibile. Asadar, daca vrei sa vezi un anumit spectacol, este necesar sa iti rezervi si sa iti cumperi biletul din timp.

    Mai mult, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății

    Distantarea in sala este, la randul sau, o regula necesara, care trebuie respectata. Intre doi spectatori trebuie sa existe un scaun liber, indiferent daca acestia fac parte sau nu din aceeasi familie.

    Evident, masca de protectie este obligatorie, pe toata durata prezentei tale in incinta teatrului. Asadar, nu uita masca acasa si nu o da jos, pentru ca ea ne protejeaza pe toti de raspandirea noului coronavirus. Singura exceptie de la aceasta regula este reprezentata de actori, care nu pot purta masca de protectie atunci cand se afla pe scena.

    Toate aceste reglementari sunt prevazute in acte normative, asadar nerespectarea lor reprezinta o incalcare a legii. Este bine sa stii ca ele pot fi oricand modificate, in functie de evolutia situatiei epidemiologice. Activitatile institutiilor muzeale, a bibliotecilor, librariilor, cinematografelor, studiourilor de productie de film si audiovizual, a institutiilor de spectacole si/sau concerte, scolilor populare, de arta si de meserii, precum si evenimentele culturale in

    aer liber se pot desfasura numai in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.

  • Articole similare