• Spuma de ciocolata- reteta lui chef Raymond Blanc

     



    Raymond Blanc este recunoscut drept unul dintre cei mai buni bucatari din lume. Complet autodidact, influenta sa semnificativa asupra bucatariei britanice i-a adus zeci de premii. Iata celebra sa reteta de spuma de ciocolata.

     

    Ingrediente:

    170 g ciocolata neagra de buna calitate, cu minimum 60% continut de cacao, tocata grosier. Gasiti mai multe sortimente de ciocolata neagra  in magazinele cora.

    7 albusuri de ou

    ¼ lingurita suc de lamaie

    40 g zahar tos

     

    Preparare:

    Topiti ciocolata intr-un castron termorezistent pus peste o tigaie cu apa clocotita (nu lasati baza vasului sa atinga apa).

     

    Bateti albusurile spuma, impreuna cu sucul de lamaie, intr-un castron mare si curat pana formeaza varfuri moi. Sucul de lamaie va stabiliza albusurile si le va face mai usor de spumat.

     

    Adaugati zaharul si continuati sa bateti pana cand se formeaza varfuri ferme cand este indepartat telul. Nu bateti dincolo de aceasta etapa - albusurile vor incepe sa se prabuseasca si sa se separe in spuma uscata si lichid .

     

    Cand ciocolata s-a topit, scoatem vasul de pe foc. Bateti rapid si energic o treime din albusuri in ciocolata fierbinte, pana cand se combina bine. Daca adaugati albusurile prea incet, temperatura lor rece poate face ca ciocolata fierbinte sa se prinda, sa se solidifice si sa rezulte o spuma cu cocoloase.

     

    Adaugati albusurile ramase in amestecul de ciocolata, folosind o spatula, pana cand tot albusul a fost complet incorporat in ciocolata. Nu amestecati prea mult in aceasta etapa, deoarece veti elimina bulele de aer si mousse-ul va fi dens.

     

    Turnati amestecul de mousse in patru pahare pentru Martini. Dati la frigider 2-3 ore sau pana cand ajunge la consistenta dorita.

     

  • Articole similare