• Supa consistenta de ciuperci



    Pe masura ce vremea se raceste, o supa calda devine mai mult decat un aliment: ea iti poate oferi exact doza necesara de confort si de caldura, in mijlocul unei zile aglomerate sau seara, cand ajungi acasa. Iata o reteta pentru o supa delicioasa de ciuperci, usor de preparat si foarte gustoasa:

    Ingrediente:

    25 unt

    1 ceapa mare, tocata marunt

    1 ardei verde, tocat marunt 1 praz mediu, tocat fin

    1–2 catei de usturoi, zdrobiti 300 g ciuperci, rase sau tocate fin

    2 linguri de faina simpla

    450 ml supa de legume

    450 ml lapte

    1 lingura patrunjel tocat marunt

    sare si piper negru proaspat macinat

    crutoane din paine, pentru servire

    Preparare:

    Topeste untul intr-o tigaie la foc mic si caleste usor ceapa, ardeiul verde, prazul si usturoiul pana incep sa se inmoaie.

    Se mareste focul si se adauga ciupercile in tigaie, se amesteca pana se omogenizeaza bine. Continua sa prajesti pana cand ciupercile sunt gatite. Se amesteca faina si se fierbe timp de un minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga supa incet, in mai multe transe, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

    Dupa ce s-a adaugat toata supa, readucem tigaia pe foc, aducem la fierbere, reducem focul si fierbem cateva minute. Se toarna laptele si se aduce la foc mic. Se amesteca patrunjelul tocat si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru proaspat macinat.

    Se pune supa in boluri si se serveste cu crutoane

  • Articole similare