• Placinta ciobanului: un simbol delicios al bucatariei englezesti

     


    Cunoscuta in Anglia drept Placinta ciobanului, iar in Franta drept Hachis Parmentier, aceasta placinta delicioasa reprezinta un fel de mancare consistent, perfect potrivit sezonului rece. Iata cum sa o prepari chiar la tine acasa:

     

    Ingrediente

     

    • 4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
    • 1 lingura de unt
    • 1 lingura ceapa tocata marunt
    • ¼ cana branza Cheddar maruntita
    • sare si piper dupa gust
    • 5 morcovi, tocati
    • 1 lingura ulei vegetal
    • 1 ceapa tocata
    • 1 kilogram carne de vita macra
    • 2 linguri de faina
    • 1 lingura sos de rosii
    • ¾ cana supa de vita

     

    Preparare

     

    Aduceti o oala mare cu apa cu sare la fierbere. Adaugati cartofii si gatiti pana cand sunt fragezi, dar inca fermi, aproximativ 15 minute. Scurgeti si pasati. Amestecati untul, ceapa tocata marunt si 1/4 cana de branza maruntita. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Puneti deoparte.

     

    Fierbeti o alta o oala mare cu apa cu sare. Adaugati morcovii si gatiti pana cand sunt fragezi, dar inca fermi, aproximativ 15 minute. Scurgeti, pasati si lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 190 grade C.

     

    Încingeti uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si gatiti pana devine translucida. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti pana se rumeneste bine. Se indeparteaza excesul de grasime, apoi se amesteca faina si se fierbe 1 minut. Adaugati sosul de rosii si supa de vita. Se aduce la fierbere, se reduce focul si se fierbe timp de 5 minute.

     

    Întindeti carnea de vita intr-un strat uniform pe fundul unei caserole de 2 litri. Apoi, intindeti un strat de piure de morcovi. Acoperiti cu amestecul de piure de cartofi si presarati cu restul de branza maruntita.

     

    Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute, sau pana cand se rumeneste.

  • Articole similare