Cunoscuta in Anglia drept Placinta ciobanului,
iar in Franta drept Hachis Parmentier, aceasta placinta delicioasa reprezinta
un fel de mancare consistent, perfect potrivit sezonului rece. Iata cum sa o
prepari chiar la tine acasa:
Ingrediente
- 4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
- 1 lingura de unt
- 1 lingura ceapa tocata marunt
- ¼ cana branza Cheddar maruntita
- sare si piper dupa gust
- 5 morcovi, tocati
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 ceapa tocata
- 1 kilogram carne de vita macra
- 2 linguri de faina
- 1 lingura sos de rosii
- ¾ cana supa de vita
Preparare
Aduceti o oala mare cu apa cu sare la
fierbere. Adaugati cartofii si gatiti pana cand sunt fragezi, dar inca fermi,
aproximativ 15 minute. Scurgeti si pasati. Amestecati untul, ceapa tocata
marunt si 1/4 cana de branza maruntita. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Puneti deoparte.
Fierbeti o alta o oala mare cu apa cu sare.
Adaugati morcovii si gatiti pana cand sunt fragezi, dar inca fermi, aproximativ
15 minute. Scurgeti, pasati si lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 190
grade C.
ÃŽncingeti uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati
ceapa si gatiti pana devine translucida. Adaugati carnea de vita tocata si
gatiti pana se rumeneste bine. Se indeparteaza excesul de grasime, apoi se
amesteca faina si se fierbe 1 minut. Adaugati sosul de rosii si supa de vita.
Se aduce la fierbere, se reduce focul si se fierbe timp de 5 minute.
ÃŽntindeti carnea de vita intr-un strat uniform
pe fundul unei caserole de 2 litri. Apoi, intindeti un strat de piure de
morcovi. Acoperiti cu amestecul de piure de cartofi si presarati cu restul de
branza maruntita.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 20 de
minute, sau pana cand se rumeneste.