• Cum sa-ti ingrijesti pielea coatelor si a genunchilor

    Uneori, suntem tentate sa uitam de pielea coatelor si a genunchilor atunci cand ne organizam ritualul de ingrijire. Este o omisiune care, in timp, incepe sa se vada cu ochiul liber si ale carei efecte nu sunt tocmai placute. Se spune ca mainile sau gatul sunt cele care tradeaza varsta, insa tocmai aceste zone, coatele si genunchii, pot trada nu doar numarul anilor, ci si faptul ca nu le-am acordat atentia pe care o merita. Iata, asadar, cum sa ai grija de ele, astfel incat aspectul tau sa fie cu adevarat impecabil:

    Exfolierea este un proces foarte important, care te ajuta sa mentii fina si pielea din aceste zone ale corpului tau, O data pe saptamana, foloseste aceasta tehnica pentru coate si genunchi. Utilizeaza un exfoliant usor (in magazinele cora vei gasi o selectie varianta de produse) pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Evitati sa exagerezi cu forta miscarilor, altfel poti deteriora pielea delicata.

    Hidratarea este la fel de importanta. Trebuie sa stii ca pielea uscata accentueaza hiperpigmentarea, asa ca este necesar sa mentii pielea de pe coate si genunchi hidratata corespunzator. Aplica intotdeauna lotiune dupa dus;

    dar, daca simti nevoia de mai multa hidratare, nu ezita sa o suplimentezi pe parcursul intregii zile.

    Daca esti inclinata sa alegi solutiile naturale pentru rutina ta de ingrijire, iata trei remedii care s-au dovedit eficiente si pe care le poti prepara chiar la tine acasa, din ingrediente simple:

    Folosind un tampon de bumbac, aplica ceai verde preparat

    la rece pe coate si genunchi. Lasa sa se usuce si apoi clateste.

    - Amesteca putin pudra de turmeric cu iaurt. Poti adauga in aceasta compozitie si putina miere. Se amesteca bine pentru a face o pasta. Se aplica pe zonele afectate si se spala dupa 15-20 de minute. Repeta de cateva ori pe saptamana.

    - Amesteca putin lapte si bicarbonat de sodiu pentru a face o pasta. Aplica pe coate si genunchi, si freaca usor dupa 10-15 minute, apoi clateste cu apa calduta.

  • Articole similare