Toamna vine intotdeauna la pachet cu un chef nebun pentru prajitureala. Coptul de tarte si prajituri cu roadele toamnei iti da un sentiment intens de bogatie si bucurie. In acelasi timp, intoarcerea in bucatarie si aprinderea cuptorului marcheaza un noua etapa, aceea in care ai terminat cu concediile si vacanta si esti gata pentru ‘’cuibaritul’’ din sezonul rece.
Tortul pe care ti-l propunem astazi se va transforma cu siguranta in hit-ul acestei toamne si vei dori sa-l repeti in fiecare an de acum inainte.
Pentru aluatul de tort cu dovleac
125 g unt
100 g zahar alb
100 g zahar brun
2 oua la temperature camerei
120 g piure de dovleac
400 g faina
4 lingurite praf de copt
1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
120 ml lapte
100 g nuci macinate
Pentru crema de branza
250 g crema de branza tip Philadelphia
150 g unt
250 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
150 grame nuci pecan (20 de nuci se pastreaza intregi, restul se maruntesc grosier cu cutitul)
Instructiuni
Pentru aluatul de tort :
1. Untul se mixeaza cu zaharul, ouale si piureul de dovleac.
2. Intr-un bol separat amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.
3. Amestecul de ingrediente uscate se adauga treptat, alternand cu laptele, in amestecul de ingrediente umede
4. In amestecul final se adauga nucile macinate
5. Se coace intr-o forma rotunda de 24 de cm, la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare iese curata din aluat
Pentru crema de branza :
1. Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza, timp de 3 minute. Treptat si cu mixerul la o viteza redusa se adauga zaharul pudra si vanilia. Se amesteca timp de alte 3 minute.
Aluatul se taie in trei straturi, care se lasa la racit.
Aproximativ jumatate din crema se aseaza intre straturi iar cu restul se imbraca tortul.
Nucile pecan intregi se aseaza in cerc in partea de sus a tortului iar marginile laterale ale tortului se imbraca cu nucile pecan maruntite.