• Negresa de post cu sos caramel de post


    Am intrat in postul Pastelui, dar asta nu inseamna ca nu putem in continuare sa ne rasfatam cu ceva dulce. Prin urmare, astazi va recomandam o reteta foarte simpla si foarte rapid de facut. Este vorba despre negresa de post, pe care o puteti servi cu un sos caramel, varianta de post.

    Ingrediente :

    200 g zahar

    125 ml floarea soarelui

    225 ml apa minerala

    250 g faina pentru prajituri

    45 g de cacao

    7 g bicarbonat de sodiu

    150 g nuca tocata grosie

    100 g fructe uscate (stafide, caise, prune)

    90 g gem de prune/caise

     

    Mod de preparare

    Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Intr-un castron se amesteca faina, cacaua si bicarbonatul. Intr-un alt castron se amesteca apa, uleiul si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. In acest amestec se incorporeaza mixul de faina, cacao si se adauga si 100 g de nuci din cantitatea totala, precum si fructele uscate. La sfarsit se adauga si gemul si se amesteca bine, bine. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa timp de 30-40 de minute la copt, la 180 de grade. Crema caramel se poate turna pestre nregresa dupa ce aceasta s-a racit.

     

    Pentru caramelul de post, veti avea nevoie de :

    400 g zahar

    2 lingurite otet de vin alb

    100 margarina

    200 ml lapte de soia

    1 vf cutit sare

     

    Pentru preparare, puneti zaharul, sarea si otetul intr-o craticioara si topiti la foc mediu zaharul. Cand zaharul topit ajunge sa aiba culoarea chihlimbarului, se ia craticioara de pe foc si se adauga margarina. Se adauga laptele de soia si se fierbe la foc mix 10 minute.

  • Articole similare