Am intrat in postul Pastelui, dar asta nu inseamna ca nu putem in continuare sa ne rasfatam cu ceva dulce. Prin urmare, astazi va recomandam o reteta foarte simpla si foarte rapid de facut. Este vorba despre negresa de post, pe care o puteti servi cu un sos caramel, varianta de post.
Ingrediente :
200 g zahar
125 ml floarea soarelui
225 ml apa minerala
250 g faina pentru prajituri
45 g de cacao
7 g bicarbonat de sodiu
150 g nuca tocata grosie
100 g fructe uscate (stafide, caise, prune)
90 g gem de prune/caise
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Intr-un
castron se amesteca faina, cacaua si bicarbonatul. Intr-un alt castron se amesteca
apa, uleiul si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. In acest amestec se
incorporeaza mixul de faina, cacao si se adauga si 100 g de nuci din cantitatea
totala, precum si fructele uscate. La sfarsit se adauga si gemul si se amesteca
bine, bine. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa
timp de 30-40 de minute la copt, la 180 de grade. Crema caramel se poate turna
pestre nregresa dupa ce aceasta s-a racit.
Pentru caramelul de post, veti avea nevoie
de :
400 g zahar
2 lingurite otet de vin alb
100 margarina
200 ml lapte de soia
1 vf cutit sare
Pentru preparare, puneti zaharul, sarea si otetul
intr-o craticioara si topiti la foc mediu zaharul. Cand zaharul topit ajunge sa
aiba culoarea chihlimbarului, se ia craticioara de pe foc si se adauga
margarina. Se adauga laptele de soia si se fierbe la foc mix 10 minute.