• Cum ne pregatim gradina pentru primavara

     


    Spre bucuria noastra, primavara a sosit si ne pregatim deja de desfatarea zilelor petrecute sub soarele ei prietenos, in timp ce admiram revenirea la viata a naturii. Daca locuinta ta are si o gradina, cu atat mai incantator este acest spectacol. Insa, pentru ca gradina ta sa iti ofere tot ce are mai bun, este nevoie sa o pregatesti cum se cuvine pentru noul sezon. Iata sfaturile specialistilor de la Fundatia See What Grows:

     

    Primul lucru pe  care trebuie sa faci este sa iti curati ustensilele de gradinarit. astfel încât totul să fie gata de îndată ce este timpul să începi lucrul. ÃŽndepărteaza rugina, ascutei marginile lopeÈ›ilor È™i ale sapelor È™i curata fiecare obiect. Este deosebit de important să începem sezonul cu unelte curate, astfel încât să nu răspândim accidental spori de ciuperci sau oua de insecte în grădină. ÃŽntreÈ›inerea regulată a uneltelor de grădină le va menÈ›ine eficiente È™i le va ajuta să reziste mai mult.

    Configureaza un sistem de compost

    Dacă nu ai deja unul, este bine sa iti în considerare stabilirea propriului sistem de compost pentru acest sezon. A face propriul compost este o modalitate grozavă de a reduce costurile cu îngrășămintele. Poti adăuga resturi de la bucătărie, resturi vegetale, iarba pe care ai tuns-o. Alege un sistem de compost care este potrivit cantității de material vegetal pe care o vei adăuga la el. Dacă ai o grădina mai mică, poti folosi un cos de gunoi, insa, daca gradina ta este mai mare, vei avea nevoie de un recipient mai incapator.

     

    Procură-ți semințele

    Iti recomandam sa iei semințe de calitate de la un cultivator local. Semințele cultivate local sunt mai adaptate la clima și la mediul regiunii in care locuiesti. Alege semințele care vor crește bine în cantitatea de lumină solară pe care o primește grădina ta. Culturile care pot fi plantate la începutul sezonului de creștere includ fasole, broccoli, pătrunjel, rucola, kale, salată verde și roșii.

  • Articole similare