• Prajituri dulci-sarate cu ciocolata, pentru savurat in doi, de Valentine’s Day

     

    Iti doresti ca anul acesta, de Valentine’s Day, sa iti rasfeti persoana iubita intr-un mod special? Iata o reteta delicioasa, dar si surprinzatoare prin imbinarea perfecta de gust dulce si sarat, numai buna de gustat in doi. Creatoarea ei este celebrul chef Nigella Lawson, asa ca vine cu cele mai bune recomandari. Iar in magazinele cora vei gasi ingredientele perfecte pentru a o prepara:

     

    Ingrediente

    50g  faina simpla (fara gluten daca este necesar)

    10 g pudra de cacao

    ⅛ lingurita praf de copt (fara gluten daca este necesar)

    ⅛ lingurita de bicarbonat de sodiu

    ⅛ lingurita sare de mare fina

    50g  unt moale nesarat

    25 g zahar tos

    15 g zahar brun moale

    ¼ lingurita extract de vanilie

    25 g fulgi de ciocolata neagra

    ¼ lingurita fulgi de sare de mare

     

    Preparare

    Preincalziti cuptorul la 180C. Tapetati o foaie de copt cu pergament de copt – nu este nevoie sa o captusiti daca este antiaderenta.

    Amestecati faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea de mare fina intr-un castron mic.

    Intr-un vas ceva mai mare, bateti energic untul, zaharul si vanilia cu o lingura mica de lemn pana obtineti un amestec cremos.

    Adaugati o lingura generoasa din ingredientele uscate peste compozitia de mai sus si amestecati usor cu lingura de lemn. Apoi, in aproximativ 3 reprize, adaugati usor si restul ingredientelor uscate. Odata ce s-au absorbit, bateti energic pana obtineti un aluat maroniu, apoi adaugati fulgii de ciocolata.

    Acest amestec se imparte in 2. Formati cu mainile 2 chifle groase de aproximativ 7 cm in diametru si asezati-le pe tava de copt, la cel putin 10 cm distanta una de cealalta, pentru a evita atingerea lor in timpul coacerii.

    Presarati ⅛ lingurita de fulgi de sare de mare peste fiecare prajitura si coaceti aproximativ 12 minute, pana cand partea de sus a fiecarui biscuit este crapata.

    Odata ce suprafata este crapata, prajiturile sunt gata. Se vor simti, totusi, foarte moi la atingere, dar este normal sa fie asa.  Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se odihneasca timp de 5 minute. Apoi puneti o spatula metalica sub prajituri si transferati-le pe un gratar.Dupa inca 10 minute, sunt perfecte pentru servire.

  • Articole similare