• Activitati pentru animalele de companie in timpul iernii

     



    Iernile pot fi mai grele pentru animalele care nu sunt rezistente la frig si care isi petrec foarte multe ore in casa. Pentru a le tine active si cu un tonus bun, iata cateva activitati pe care le puteti face impreuna cu ele:

     

    Una dintre modalitatile prin care iti poti tine activ animalul de companie este de a-l face sa depuna efort pentru mancarea pe care i-o oferi. Asadar, nu doar mancare obtinuta usor, direct din bol, ci mancare pe care prietenul necuvantator se straduieste sa o obtina. Cum faci asta? Prin oferirea de jucarii care distribuie mancarea. Astfel, catelul tau se va chinui putin sa-si dea seama cum trebuie sa pozitioneze jucaria pentru a elibera mancarea. Pe langa efortul fizic, acesta este si un efort mental care ii va consuma din energia acumulata.

     

    Un alt mod prin care ii antrenezi muschiul mintii animalului de companie este de a-i oferi hrana prin intermediul unor dispensere. Pe langa modalitatea mai antrenanta de a-l hrani, in loc sa inghita totul in mai putin de 30 de secunde, acesta va petrece un timp mai indelungat mancand.

     

    Daca in schimb preferi ca masa sa fie luata clasic, din bol, atunci puteti sa faceti ca lucrurile sa se petreaca intr-un mod mai jucaus. Respectiv, ii poti schimba locul de luat masa sau ii poti ascunde cateva gustari in diferite locuri din casa. Astfel, catelusul sau pisicuta vor fi nevoiti sa adulmece si sa caute, ceea ce le va antrena creierul si fizicul.

     

    Organizeaza o cursa de agilitate in casa folosind perne, scaune, paturi si alte obiecte. Dupa ce ai organizat cursa, distreaza-te alaturi de prietenul tau necuvantator aratandu-i cum poate parcurge toate obstacolele instalate.

     

    De asemenea, nu uita ca un animal corect hranit este un animal fericit. Pe cora.ro, la sectiunea petshop poti descoperi o hrana variata, atat uscata, cat si umeda, pentru animalutele voastre de casa. De asemenea, in petshop-ul cora poti gasi o multitudine de accesorii si produse de ingrijire pentru caini, pisici, pasari sau rozatoare.

  • Articole similare