• Pachetele chinezesti de primavara



    Cui ii plac pachetelele de primavara, dar nu s-a gandit niciodata sa le faca acasa, sa ridice mana sus! In pofida a ceea ce ai putea crede, acestea nu sunt deloc greu de facut. Partea cea mai interesanta este ca in functie de tipul de gatire, acestea pot fi un fel de mancare mai light sau cu mai multe calorii. Daca vreti mai mult gust si o textura perfect crocanta, atunci prajirea in baie de ulei este una din variantele de gatire. Pentru mai putine calorii, dar o textura diferita, puteti alege sa coaceti in cuptor pachetelele cu foarte putin ulei. Alte variante sunt gatirea la Air fryer sau in tigaie cu mai putin ulei. Indiferent de varianta de gatire, pentru pregatirea pachetelelor de primavara veti avea nevoie de:

     

    1 pachet foi de placinta subtiri

    un sfert de varza mica taiata fin

    2 morcovi medii taiati betisoare

    100 g muguri de bambus

    2 ardei kapia taiati betisoare

    2 linguri ulei vegetal

    2 catei de usturoi maruntiti

    3 fire ceapa verde tocate

    2 linguri sos de soya

    2 linguri ulei de susan

    ½ lingurita sare

    ½ lingurita piper alb

    1 lingura amidon

    2 linguri apa

    Ulei pentru prajit

     

    Intr-un wok se incinge uleiul vegetal in care se calesc initial ceapa si usturoiul, dupa care se adauga restul legumelor. Atentie, legumele se tin pe foc doar pana cand se inmoaie putin, acestea nu trebuie sa fie foarte moi. Cand acestea sunt calite usor, se adauga condimentele, sosul de soya si uleiul de susan. Se stinge focul, iar compozitia se lasa la racit.

     

    Intre timp, pregatiti un sos din amidon si cele doua linguri de apa, sos cu care veti sigila pachetelele.

     

    Din foile de placinta, se taie patrate de 15X15 cm. Se folosesc cate doua foi pentru fiecare pachetel, astfel incat acestea sa nu se rupa in timpul rularii.

     



    Pentru rulare, se pune cate o lingura de umplutura in fiecare colt al patratului (format din doua foi de placinta), iar acesta se ruleaza pana la jumatate. Cand ati ajuns la jumatate, indoiti ambele margini si rulati strans. Coltul ramas se unge cu sosul de amidon pentru a sigila pachetelul.

     

    Gatirea lor se face in functie de metoda preferata, in tigaie cu putin ulei, in baie de ulei, in cuptor sau la Air fryer. Prajirea sau cocerea este rapida, pentru ca umplutura este deja gatita.

     

    Dupa prajire sau coacere, pachetelele se pun pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Se servesc cu sos de soya, sos chilli dulce si putina ceapa verde presarata.

  • Articole similare