• Iubesti parfumurile? Iata cum sa le folosesti la potential maxim


     


    Parfumul pe care il alegem comunica multe despre stilul nostru, despre reperele estetice si chiar si despre personalitatea noastra. Este acea ultima tusa care ne defineste orice aparitie. De aceea, trebuie sa ii acordam importanta cuvenita si sa ii maximizam impactul in cel mai sofisticat mod posibil. Iata cateva informatii esentiale de la specialisti in parfumerie, care te vor ajuta sa faci acest lucru:

     

    Aplicarea strategica a parfumului este o adevarata arta. Iti recomandam sa il pulverizezi in acele zone ale corpului in care se simte cel mai bine pulsul: gatul, incheieturile si spatele genunchilor. Pe masura ce sangele este pompat prin aceste puncte, ele devin mai calde decat alte parti ale corpului, ceea ce inseamna ca ajuta miirosul parfumului sa se disperseze mai eficient.

     

    Patrarea corecta a flacoanelor cu aceste esente magice este, de asemenea, extrem de importanta.Parfumul nu trebuie sa fie depozitat in zone ale casei prea calduroase sau prea luminoase. Calitatile sale vor fi mult mai bine conservate daca il tii intr-un loc racoros si umbrit, pentru a te asigura ca dureaza cat mai mult posibil. Soarele poate determina degradarea parfumului modificand mirosul si, de asemenea, in unele cazuri, culoarea lichidului.

     

    Știai ca parfumul nu rezista atat de mult pe pielea uscata? Asigura-te ca pielea ta este hidratata cu o creme fara miros, inainte de a te parfuma.

     

    O alta informatie esentiala este aceea ca aplicarea parfumului inainte de a iesi la soare poate duce la pigmentarea tenului si chiar la deteriorarea vaselor capilare. Mai ales vara, este necesar sa aplici o crema cu factor de protectie solara, inainte de parfum.

     

    Pentru a alege parfumul perfect pentru tine, este important sa stii ca orice esenta de acest tip are o structura complexa pe trei niveluri. Aceasta piramida olfactiva dezvaluie treptat diferitele note ale parfumului:

     

    - Note de varf: aceste note volatile ofera mirosulinitial, imediat ce parfumul este pulverizat. Ele corespund adesea notelor citrice sau aromatice.

    - Notele de mijloc: dupa cum sugereaza si numele, aceste note senzuale reflecta adevarata personalitate a unui parfum, aparand doar dupa cateva minute. Sunt adesea florale, fructate sau chiar picante.

    - Note de baza: acestea sunt ultimele note care apar si persista cateva ore dupa ce parfumul a fost pulverizat. Ele dau profunzime parfumului si sunt adesea lemnoase sau balsamice.

  • Articole similare