• Trucuri pentru un par frumos in timpul iernii

    Trucuri pentru un par frumos in timpul iernii

    Se apropie momentul in care zapada va pune stapanire pe intreg peisajul. Odata cu ea, vine si vremea mersului prin ninsoare, a derdelusurilor, a bulgarilor si a oamenilor de zapada, pe care va fi o bucurie sa ii construiesti, mai ales daca ai copii. Insa fulgii de nea nu aduc numai veselie, pentru ca ei pot fi destul de neprietenosi cu parul tau, care se poate deteriora. In timpul iernii, scalpul este mai deshidratat si nu mai produce uleiurile de care parul tau are nevoie pentru a ramane sanatos. Iar caciulile, fularele si gluga groasa il fac mai fragil si mai predispus sa se rupa. Iata ce poti sa faci pentru a-ti ajuta podoaba capilara sa ramana plina de vitalitate:

    Foloseste un balsam leave-in, care va avea efect hranitor si hidratant pe termen lung. Iti va proteja parul si ii va mentine stralucirea, pentru ca va actiona ca un adevarat scut impotriva intemperiilor.

    Foloseste un tratament special pentru culoare. Parul vopsit are un motiv in plus sa fie afectat de zapada, pentru ca isi va pierde din intensitatea cromatica. Zilele cu viscol si cu ninsoare abundenta sunt cele in care este bine sa apelezi la produse profesionale de ingrijire a culorii.

    Atentie la periat. Este cel mai simplu mod sa iti stimulezi pielea capului sa secrete mai mult sebum si sa o feresti de uscarea excesiva, care poate fi extrem de neplacuta. Foloseste o perie de calitate si, daca practici aceasta metoda de cateva ori pe zi, vei constata rapid efectele benefice. 

    Incearca sa iti tii parul prins, mai ales cand urmeaza sa petreci mult timp afara. Daca ai o podoaba capilara lunga si bogata, vantul si umezeala o vor deteriora. Parul se va incurca si va fi dificil sa il descurci fara sa rupi din fire. Poarta-l, asadar, intr-o coada impletita sau intr-un coc. Avantajul suplimentar este acela ca va ramane aranjat si atunci cand intri intr-o incapere si va trebui sa renunti la caciula. 

    Incearca sa eviti coafurile care presupun caldura excesiva, precum peria electrica sau placa de intins parul. Nu vor face decat sa il deshidrateze si mai mult. Daca totusi doresti sa apelezi la ele, foloseste si produse care combat efectele nedorite cauzate de supraincalzirea firelor de par.

  • Articole similare