• Vrei sa inveti sa patinezi? Iata ce trebuie sa stii!

    Vrei sa inveti sa patinezi? Iata ce trebuie sa stii!

    Patinajul artistic este unul dintre cele mai elegante sporturi de iarna. Daca ai urmarit dansurile pe gheata ale marilor campioni si te-ai intrebat cum reusesc sa stapaneasca lama fragila a patinelor cu atata gratie si siguranta de sine, atunci probabil ca te-ai gandit cum ar fi sa incerci si tu aceasta forma de activitate fizica. Chiar daca nu vei castiga vreodata o medalie, patinajul este unul dintre sporturile de care te poti bucura cu tot atata entuziasm si la nivel de amator. Combinatia dintre alunecarea pe gheata, muzica din patinoar si veselia celorlalti patinatori este mai mult decat suficienta pentru a-ti oferi multe zile de iarna absolut minunate.

    Inainte de a incepe orele de patinaj, exista, insa, cateva lucruri pe care trebuie sa le stii. In primul rand, daca nu ai mai incercat niciodata acest sport, este foarte indicat sa iti iei cateva ore asistate de un instructor. Este cel care iti va ghida corect primii pasi pe gheata si cu ajutorul caruia vei deprinde tehnica primelor miscari mult mai rapid decat singura sau in compania unui prieten. Si, de ce sa n-o spunem, te va scuti de cateva cazaturi pe gheata, inevitabile la inceput.

    In al doilea rand, este extrem de importat sa inveti sa iti incalti corect patinele. Nivelul de confort este la fel de important ca si stabilitatea, astfel incat va trebui sa inveti sa iti legi sireturile suficient de strans incat sa fie bine fixate, insa nu exagerat de tare incat sa te deranjeze sau sa iti afecteze circulatia sangelui. 

    Cat despre dilema de a cumpara sau de a inchiria patinele, trebuie sa stii ca, pentru primele lectii, sunt foarte bune cele inchiriate de la patinoar. Numai daca doresti sa perseverezi si sa te perfectionezi merita sa iei in calcul sa investesti in o pereche de patine proprii. 

    Un alt lucru important este ca, pe un patinoar public, sa respecti directia de miscare a celorlalti patinatori. Nu incerca sa mergi impotriva ”curentului”, pentru ca riscul de accidentare este destul de serios si, in plus, este si o forma de impolitete fata de ”colegii” de arena.

  • Articole similare