• Lista pentru Mos Craciun, provocarea lunii Decembrie


    Vestea ca se apropie dimineata mult-asteptata in care sub brad se vor afla cadourile dorite il va incanta cu siguranta pe micutul tau. Cu o singura conditie: ca Mosul sa afle in timp util exact ce isi doreste. De aceea, a aparut obiceiul listei cu dorinte, care ii ajuta pe parinti sa devina ”asistentii” cei mai importanti pentru Mos Craciun. Iata cum trebuie sa procedezi astfel incat aceasta sa contina informatiile corecte si sa fie ”livrata” la timp. 


    Incepe din vreme. Inainte ca lista sa inceapa sa fie scrisa, da-i suficient timp copilului sa se gandeasca la lucrurile pe care si le doreste cu adevarat. Ii poti aminti chiar din luna octombrie sau noiembrie ca poate sa inceapa sa se gandeasca la ce va scrie pe lista. Cu toate ca fiecare parinte si-ar dori, probabil, sa ii indeplineasca toate dorintele, stim ca in realitate exista constrangeri financiare si acest lucru este perfect normal. De aceea, sfatuieste-ti copilul sa isi rezume preferintele la cateva obiecte pe care le indrageste si il intereseaza cu adevarat. Ii poti oferi si un argument valabil: Mosul trebuie sa ajunga la milioane de copii si are nevoie de spatiu in sanie pentru ca fiecare dintre ei sa poata primi cate ceva. 

    Propune-i sa includa pe lista nu doar jucarii sau dulciuri, ci si experiente. S-ar putea sa constati ca pentru micutul tau ”o zi cu mama si cu tata la patinoar” sau ”o dimineata de joaca in familie” sunt cadouri la fel de valoroase ca ultimul model de masinuta sau de papusa.

    Faceti lista impreuna. Acest moment va deveni, peste ani, o amintire pretioasa in sine. Poate nu va tine minte ce cadou anume a primit la Craciunul din 2018, dar imaginea copilului care isi scria lista ajutat de mama sau de tata ii va ramane in memorie pentru o viata.

    Vorbeste cat mai mult cu copilul si explica-i faptul ca sarbatoarea Craciunului nu este doar despre cadouri materiale ci, poate mai important, despre bucuria de a darui si de a fi impreuna. Iti va fi cu atat mai usor sa pastreze si sa creada in spiritul Craciunului atunci cand va fi mare si va deveni, la randul sau, ”asistentul” Mosului. 

  • Articole similare